Ο Πανούσης γενικεύει την επίθεση στην κυβέρνηση: Είναι «αριστεροί light»

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Γενικεύει την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλέον ο Γιάννης Πανούσης ο οποίος με άρθρο του στα Νέα, φεύγει πλέον από την υπόθεση των καταγγελιών και εξαπολύει πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση τιτλοφορώντας το «Επικίνδυνες υπεκφυγές».

Ο πρώην υπουργός χρησιμοποιεί πολύ έντονες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας αλλά και για μία κυβέρνηση που κινείται «άναρχα ανάμεσα στην ψυχαναλυτική αυταπάτη και τον πολιτικό τζόγο».

«Είναι βέβαιο ότι ζούμε σε περίοδο πολλαπλών κρίσεων. Αφού κινδυνεύουμε να απωλέσουμε τόσο την (όποια) εθνική μας οντότητα όσο και το (ασαφές) σχέδιο επιβίωσης του ελληνισμού, τώρα χάνουμε -πέραν των οικονομικών καταβυθίσεων- και την κοινωνικοπολιτική μας ταυτότητα», αναφέρει ο κ. Πανούσης.

«- Για να γίνουμε αρεστοί (σε ποιον άραγε;) πάψαμε να είμαστε γνήσια αριστεροί (ή έστω γίναμε «αριστεροί light»).
-Δεν μας ενοχλεί να διοριστούμε παράνομα στο Δημόσιο, αρκεί να κρατήσουμε την «αριστερή μας ιδιότητα».
-Γοητεύει η αστική τάξη τους αριστερούς κι αυτοί υποκύπτουν για να τη «χτυπήσουν» από μέσα.
-Τα παιδιά των παιδιών των αριστερών της φυλακής και της εξορίας επικαλούνται ότι έχουν κληρονομήσει αυτοδίκαια τη δόξα των θυσιασθέντων προγόνων τους (ενώ οι ίδιοι ζούνε «ως αγοραία συναλλασσόμενοι»).», αναφέρει επίσης ο Γιάννης Πανούσης.

Παλαιότερα άρθρα: