Ο Πούτιν με κίτρινη προστατευτική στολή σε νοσοκομείο – «Όλα είναι υπό έλεγχο»

Διαβάστε επίσης

Φορώντας κίτρινη ολόσωμη προστατευτική στολή και αναπνευστήρα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέφθηκε νοσοκομείο στα προάστια της Μόσχας με ασθενείς με κορονοϊό και επαίνεσε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο τους.

Putin

Η επίσκεψή του, ωστόσο, είχε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να δηλώσει ότι «όλα είναι υπό έλεγχο», την ίδια στιγμή που πολλοί αμφισβητούν την ακρίβεια των στοιχείων για τα κρούσματα και τους θανάτους που έχου δοθεί στη δημοσιότητα.

Επισήμως, η Ρωσία έχει καταγράψει 495 κρούσματα κορονοϊού και ένα θάνατο -πολύ λιγότερους από πολλές δυτικές χώρες.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σερκέι Σομπγιάνιν, παραδέχτηκε ότι οι αρχές δεν έχουν πλήρη γνώση του αριθμού των κρουσμάτων και κατά πόσο ο ιός έχει εξαπλωθεί στην αχανή ρωσική επικράτεια.

Στη χώρα λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει το βράδυ της Δευτέρας ότι κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα, οι κινηματογράφοι και οι παιδικοί σταθμοί για να ανακόψει τη διασπορά του κορονοϊού.

Μάλιστα το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας θα συνέλθει εκτάκτως αύριο Τετάρτη για να συζητήσει τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα για την παραβίαση των περιοριστικών όρων. Οι προτεινόμενες ποινές ξεκινούν από πρόστιμα και φτάνουν έως την ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Παλαιότερα άρθρα: