Ο Ρωμανιάς παραιτείται σήμερα: «Δεν μπορώ να εφαρμόσω το νόμο»

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Γιώργος Ρωμανιάς ανακοίνωσε ότι σήμερα θα παριατηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας. Ένας από τους ναθρώπους που στήριξαν και δούλεψαν πολύ κοντά με την κυβέρνηση Τσίπρα, εξήγησε όπως ο ίδιος είπε εχθές στο MEGA, ότι «για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο.»

Στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους Γ.Κατρούγκαλο και Π.Χαϊκάλη, παρουσία του Δ.Στρατούλη, ο Κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι Πήγε στο υπουργείο για να εφαρμόσει κάποιες αρχές. «Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή».

Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι το υπουργείο αγνοήθηκε πλήρως κατά την ψήφιση του νόμου για το συνταξιοδοτικό, νόμο που ο ίδιος δεν μπορεί να εφαρμόσει. «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε.»

Με τη νέα αυτή ηχηρή παραίτηση η κυβέρνηση δέχεται άλλο ένα δυνατό πλήγμα στην ήδη αποδυναμωμένη της θέση. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το ποιος θα βρεθεί στη θέση του Γιώργου Ρωμανιά. Πάντως, δεδομένων των εφαρμοστικών νόμων που θα έρθουν στο επόμενο διάστημα και άλλοι γενικοί γραμματείς που διορίστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα για την επιβολή τους.

Παλαιότερα άρθρα: