Ο Σόλτς λέει ότι η Γερμανία θα εφαρμόσει εκ νέου το «φρένο χρέους» το 2022

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς δήλωσε ότι η χώρα θα εφαρμόσει μετά από δύο χρόνια εκ νέου τα όρια του ποσού του νέου χρέους που μπορεί να αναλάβει, αφού δανείστηκε τεράστια ποσά για να στηρίξει την οικονομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Φυσικά πρέπει να είναι η προοπτική μας να έχουμε προϋπολογισμούς από το 2022 και μετά που να πληρούν τις συνταγματικές απαιτήσεις υπο κανονικές συνθήκες», δήλωσε ο Σόλτς, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την θέση της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία.

Σε απάντηση στην κρίση που επέφερε η πανδημία, η κυβέρνηση της Μέρκελ εγκατέλειψε τον Μάρτιο την πολιτική ισορροπημένου προϋπολογισμού και ανέστειλε προσωρινά τα όρια του συνταγματικού χρέους. Κάποιοι θέλουν να θέσουν εκ νέου «φρένο» στο χρέος ήδη το 2021.

Ωστόσο, ο Σόλτς είπε σε συνέντευξή του ότι πρέπει να παραμείνουν επί του παρόντος σε ισχύ, επειδή «η κρίση δεν θα έχει τελειώσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους» και «αν όλα πάνε καλά, τα χειρότερα θα είναι πίσω μας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Παλαιότερα άρθρα: