Ο ΤΑP φέρνει στο φως σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην Ροδόπη

Διαβάστε επίσης

Η σημασία του αγωγού ΤΑP σε γεωστρατηγικό και ενεργειακό επίπεδο είναι γνωστή, καθώς οι θετικές συνέπειες της δημιουργίας του έχουν ήδη αρχίσει σιγά σιγά να ξεπροβάλλουν.Αυτό όμως το οποίο μέχει στιγμής δεν έχει γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό, είναι και ο θετικός απότοκος της ανακάλυψης αρχαιολογικών ευρημάτων που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα είχαν ανακαλυφθεί.

Όπως είναι φυσιολογικό η μερίδα του λέοντος ανήκει δικαιωματικά στην Ροδόπη όπου σύμφωνα με πληροφορίες ευρήματα φαίνεται να υπάρχουν στο Κόσμιο και στο Αρσάκειο.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το επιτελείο του ΤΑP, είναι ειδικά εξοπλισμένο με άριστους εμπειρογνώμονες αλλά και εξειδικευμένους αρχαιολόγους όπου με την βοήθεια τους μεριμνά προκειμένου να μην τηρηθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανάδειξη,προστασία και προώθηση των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα και όσο οι εργασίες του αγωγού θα συνεχίζονται, τόσο
περισσότερες θα είναι και οι πληροφορίες οι οποίες θα βλέπουν το φως της δημοσίοτητας με την αρμόδια αρχή στην Κομοτηνή να δεσμεύεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες στο εγγύς μέλλον.

Παλαιότερα άρθρα: