Ο Τραμπ απειλεί μέσω Twitter να κλείσει τα social media!

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει κανονιστικές ρυθμίσεις ή να κλείσει εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μια ημέρα αφού το Twitter επισήμανε ως «παραπλανητικές» δύο αναρτήσεις του.

Το Twitter έχει εισάγει στα πλαίσια της καταπολέμησης των Fake News μια διαδικασία που ονομάζεται Fact Checking, σύμφωνα με την οποία καλεί τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών αναρτήσεων αμφιβόλου εγκυρότητας, κάτι που συνέβη και με τις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο, επανέλαβε τις κατηγορίες του για πολιτική προκατάληψη αυτών των ιστότοπων και έγραψε στο Twitter: «Οι ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται πως οι Πλατφόρμες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αποσιωπούν πλήρως τις συντηρητικές φωνές. Θα επιβάλουμε αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις ή θα τους κλείσουμε, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί αυτό. Καθαρίστε τη θέση σας, ΤΩΡΑ!!!!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Εκπρόσωποι του Twitter και του Facebook δεν ήταν άμεσα σε θέση να σχολιάσουν τις αναρτήσεις του Τραμπ. Οι μετοχές των εταιρειών αυτών σημείωναν πτώση στις συναλλαγές μετά τις αναρτήσεις του. Ο Ντόναλντ Τραμπ άλλωστε έχει συγκρουστεί και έχει απειλήσει ευθέως όποιο μέσο του έχει ασκήσει κριτική, με τελευταίο περιστατικό, όσα ΜΜΕ επέκριναν την επιλογή του να παίξει γκολφ εν μέσω πανδημίας.

Τι ανάρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ

Σε δύο αναρτήσεις που έκανε νωρίς το πρωί, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της επιστολικής ψήφου. Ο Τραμπ είχε αναρτήσει παρόμοια μηνύματα για το θέμα της ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο και χθες, με αποτέλεσμα το Twitter να τοποθετήσει ειδική σήμανση κάτω απ’ αυτά τα μηνύματα για να προειδοποιήσει πως οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς και έχουν διαψευσθεί.

Πατώντας κανείς στην παραπομπή κάτω από τις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ οδηγείται σε μια σελίδα του Twitter, όπου αμφισβητείται η εγκυρότητα των ισχυρισμών του. «Ο Τραμπ κάνει ανυπόστατους ισχυρισμούς πως η επιστολή ψήφος θα οδηγήσει σε καλπονοθεία».

Ποιες οι ανακρίβειες των tweet του Ντόναλντ Τραμπ

Στο κείμενο σημειώνεται πως δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην υπόθεση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ σημειώνει πως και ο ισχυρισμός του για τους έχοντες δικαίωμα ψήφου στην Καλιφόρνια δεν ευσταθεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ισχυριστεί πως η Πολιτεία θα δώσει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου σε οποιονδήποτε, ενώ μόνο οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε παραδοσιακά, είτε μέσω επιστολικής ψήφου.

Η δραματική αυτή στροφή της εταιρείας, η οποία έχει αυστηροποιήσει τις πολιτικές της τα τελευταία χρόνια εν μέσω επικρίσεων ότι η μη παρέμβασή της επιτρέπει στην παραπληροφόρηση να ανθεί, έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ να την κατηγορήσει ότι παρεμβαίνει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Παλαιότερα άρθρα: