Ο Τραμπ δεν εμπιστεύεται πλέον ούτε τη… σκιά του

Διαβάστε επίσης

Το άρθρο γνώμης που φιλοξένησαν οι NYT και αποδίδεται σε στενό συνεργάτη του προέδρου των ΗΠΑ , ανεξαρτήτως του όποιου πλήγματος επέφερε στη δημόσια εικόνα του έχει σίγουρα θορυβήσει τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ και τον έχει οδηγήσει στην αυτοαπομόνωση.

Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο πρωτότοκος γιος του, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

O Τραμπ τζούνιορ είπε ότι ο πρόεδρος, αφότου δημοσιεύτηκε ένα ανώνυμο άρθρο γνώμης στην εφημερίδα New York Times έχει περιορίσει τον κύκλο των συνεργατών του στους οποίους δείχνει εμπιστοσύνη. Έχει μειωθεί «σε μια ομάδα πολύ πιο στενή απ’ όσο θα ήθελα», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ τζούνιορ καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσει εναντίον του ανώνυμου συντάκτη του άρθρου γνώμης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται σίγουρα για κάποιο άτομο «πολύ χαμηλόβαθμο» στην κυβέρνηση.

Ο γιος του προέδρου έχει μπει στο στόχαστρο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 λόγω της συνάντησης που είχε τον Ιούνιο της χρονιάς εκείνης με μια Ρωσίδα δικηγόρο στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη.

Είχε δηλώσει ότι δέχτηκε να συνομιλήσει με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια επειδή πίστευε ότι εκείνη είχε να του παραδώσει πληροφορίες επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία. Η συνάντηση εκείνη δεν κατέληξε πουθενά γιατί αποδείχτηκε ότι η δικηγόρος ήθελε να συζητήσουν για το ακανθώδες θέμα των υιοθεσιών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

«Φοβάστε μήπως σας στείλουν στη φυλακή;» τον ρώτησε χωρίς περιστροφές η δημοσιογράφος του ABC.

«Όχι, γιατί ξέρω τι έκανα και δεν υπάρχει κάτι που να με ανησυχεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουν να βγάλουν κάτι, είδαμε ότι το έκαναν με άλλους αλλά, για ακόμη μια φορά, δεν ανησυχώ», διαβεβαίωσε εκείνος.

Παλαιότερα άρθρα: