Ο Τσίπρας όσο καθυστερεί αβαντάρει την Χρυσή Αυγή

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος

Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες εισρέουν καθημερινά από τα θαλάσσια σύνορα αναζητώντας τροφή, στέγη, εργασία, στοιχεία τα οποία σπανίζουν πλέον ακόμα και για τους Έλληνες. Η Κυβέρνηση, πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες, τους δέχεται, τους συγκεντρώνει και στη συνέχεια τους απελευθερώνει στο κέντρο της Αθήνας με πλοία της γραμμής που τους μεταφέρουν από τα Δωδεκάνησα, την Λέσβο, τη Σάμο. Τους δίνει διορία ενός μήνα (εφόσον πρόκειται για μετανάστες) και 6 μηνών (εφόσον πρόκειται για πρόσφυγες) για να φύγουν από την χώρα. Με άλλα λόγια, το μόνο που η Ελληνική Πολιτεία μπορεί να τους προσφέρει είναι η διορία για να φύγουν. Όλα τα άλλα θα πρέπει να τα βρουν μόνοι τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών, την δημόσια υγεία, την μαύρη εργασία, την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Το πρόβλημα με την Κυβέρνηση είναι ότι αυτό δεν το θεωρεί πρόβλημα αλλά κάτι σαν… ευλογία. Θεωρεί ευλογία το γεγονός ότι η χώρα αποτελεί πύλη εισόδου χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη γιατί είναι πεπεισμένη ότι βοηθώντας αυτούς τους ανθρώπους επιδεικνύουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας απέναντι στους λαούς που μαστίζονται από πολέμους και κακουχίες και ταυτόχρονα δίνουμε μαθήματα ανθρωπιάς στους υπόλοιπους «άσπλαχνους» ευρωπαίους. Ουσιαστικά προτιμούμε τους λεονταρισμούς και την εκπλήρωση των ιδεολογικών μας εμμονών από το να δούμε κατάματα την πραγματικότητα.

Αν διαβάσει κανείς δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού Χριστοδουλοπούλου, θα καταλάβει ότι είναι χαρούμενη που η Ελλάδα υποδέχεται τόσες χιλιάδες μεταναστών. Είναι χαρούμενη την στιγμή που λέει ότι το 2015 αναμένουμε 150.000 αφίξεις μεταναστών, σαν να μιλάει για το άνοιγμα μιας νέας τουριστικής αγοράς που θα αποφέρει έσοδα στην ελληνική οικονομία. Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες των κομουνιστικών και ακροαριστερών της συνιστωσών δείχνει ανέτοιμη και κυρίως ανήμπορη να αντιδράσει απέναντι στο πρόβλημα. Αλλά τι λέω; Για να μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα θα πρέπει προηγουμένως να το εκλάβουμε ως τέτοιο.

Το άλλο ζήτημα είναι οι καταλήψεις των Πανεπιστημίων. Η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται για 16η ημέρα. Ο αρμόδιος Υπουργός Πανούσης έχει ανοικτά διαφωνήσει με την στάση της Κυβέρνησης, παραμένει όμως στη θέση του. Ούτε παραιτείται ούτε αποπέμπεται. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Η Κυβέρνηση λοιπόν αντί να αντιδράσει απέναντι στην εμφανή παραβίαση του κράτους δικαίου από τους καταληψίες, καθιστά την Ελληνική Αστυνομία απαθή θεατή του εγκλήματος που συντελείται. Οι εισαγγελικές αποφάσεις είναι εκεί, οι πρυτανικές παραινέσεις είναι εκεί, η ετοιμότητα της Αστυνομίας είναι εκεί, η θέληση του αρμόδιου Υπουργού είναι εκεί και το μόνο που λείπει είναι η απόφαση του κυρίου Τσίπρα για την αποκατάσταση της τάξης!

Αν έχει αλλεργία ο Πρωθυπουργός με την λέξη «τάξη» τότε είναι καλό να το ξέρουμε και εμείς οι «εντάξει» πολίτες για να μην στεναχωριόμαστε κάθε φορά που βλέπουμε έναν θεσμό της χώρας να καταρρέει και να εξευτελίζεται. Δεν θυμάμαι όμως να ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό για να μετατρέψει την χώρα σε θέαμα με εισιτήριο «ελευθέρας εισόδου».

Παράνομη μετανάστευση και καταλήψεις είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ανέχεια σε κάτι που η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει με νύχια και με δόντια. Να πάρει αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν εκείνους που σε λίγες ημέρες από σήμερα θα κληθούν να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή. Και είναι πολλοί αυτοί. Θα μου πείτε, ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση; Πολιτικά σίγουρα η Χρυσή Αυγή η οποία ποτίζεται και αιμοδοτείται από την παρανομία, το έγκλημα και την αδιαφορία της Πολιτείας για τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πάσες στην Χρυσή Αυγή για να βάλει γκολ. Και το ερώτημα είναι. Το κάνουν σκόπιμα ή είναι τόσο ανίκανοι για να το καταλάβουν; Μένει να φανεί σε λίγες ημέρες από σήμερα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η ψηφοφορία στη Βουλή των νέων μέτρων που έρχονται…

Υγ. 1. Ο κύριος Πανούσης σίγουρα δεν νιώθει και πολύ καλά στη θέση του. Δεν επιλέγει την παραίτηση γιατί ίσως περιμένει αναμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος με είσοδο σε αυτό και άλλων δυνάμεων με τις οποίες υπήρξε συνομιλητής κατά το πρόσφατο παρελθόν. Ίσως είναι ο πρώτος υπουργός μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης που έρχεται…

Υγ. 2. Ο αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος δείχνει να απολαμβάνει την θέση του στο Υπουργείο Άμυνας! Τόσο πολύ που βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί την μακρινή Βραζιλία για επίσημες επαφές. Το τι θέλει ένας αν. Υπουργός Άμυνας στην Βραζιλία την δεδομένη χρονική στιγμή είναι ένα άλλο θέμα. Πάντα όμως θα βρίσκεται μια επίσημη δικαιολογία, όσο κωμική και αν ακούγεται.

Υγ. 3. Πάντως, η αγάπη του υπουργού για την Λατινική Αμερική είναι μεγάλη και φαίνεται και από τη δήλωση του για την απώλεια του Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρδο Γκαλεάνο. Θα τον συμβούλευα όμως να μην υποχρεώνει την διεύθυνση ενημέρωσης ολόκληρου Υπουργείου Άμυνας να εκδίδει δελτία τύπου με περιεχόμενο καθαρά προσωπικό που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αξίωμα που καταλαμβάνει και που πρόκειται να το παραχωρήσει σε λίγους μήνες από σήμερα. Με φειδώ τα δελτία τύπου κύριε Υπουργέ!

Παλαιότερα άρθρα: