Ο «Βασιλιάς» ανοίγει πόλεμο στον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Με τον κορονοϊό να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες παγκοσμίως, άπαντες χορεύουν αναγκαστικά στους ρυθμούς του. Ο ιός έχει εξαπλωθεί και πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου. Η Ευρώπη έχει μπει στον «κυκλώνα» της φονικής γρίπης, παίρνοντας την σκυτάλη από την Κίνα.

Όλο αυτό φυσικά θα είχε θορυβήσει και τις ΗΠΑ. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μετρούν ήδη 22 νεκρούς και 566 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα τις πρώτες σκέψεις των ιθυνόντων του NBA, για να γίνουν οι επόμενοι αγώνες του πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει παρθεί ήδη σε αρκετές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του NBA πως σκέφτεται να κλείσει τις θύρες με αφορμή τον κορονοϊό, φέρνει μεγάλες αντιδράσεις και ένας εξ αυτών είναι και ο LeBron James. Ο superstar των Los Angeles Lakers μιλώντας στο «Sports Center» ήταν αμείλικτος: «Να παίξουμε αγώνες χωρίς την παρουσία οπαδών; Όχι, αυτό είναι αδύνατο. Δεν θα λάβω μέρος, αν δεν υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο, τότε δεν υπάρχει νόημα να παίξω. Γι’ αυτούς αγωνίζομαι»

ην ίδια γραμμή ακολούθησε και ο guard των Miami Heat, Goran Dragic. «Θεωρώ πως υπάρχει μία τέτοια πιθανότητα. Ωστόσο όταν παίζεις αγώνες χωρίς την παρουσία κόσμου, αισθάνεσαι λες και παίζεις μονό στην γειτονιά σου ή κάνεις απλά προπόνηση».

Παρότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το τι θα συμβεί, η πιθανότητα να κλείσουν οι θύρες είναι αρκετά μεγάλη και σε τέτοιες καταστάσεις προέχει η υγεία όλων μας. Εξάλλου το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι η ίδια η ζωή.

Παλαιότερα άρθρα: