Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι έχασαν 70 δις δολάρια την Δευτέρα και μόνο στην… υποψία του Grexit! (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είναι “παιχνιδάκι” για κανέναν. Και μόνο στην… υποψία ότι η Ελλάδα μπορεί να μη συμφωνήσει τελικά με την Ευρώπη και αποχωρήσει από το ευρώ, έβαλε σε μπελάδες τα διεθνή χρηματιστήρια (που πάντως δεν είχαν την πτώση που άπαντες περίμεναν) αλλά και τους μεγιστάνες του κόσμου.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα του Bloomberg, η οποία γράφει: «Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν συνολικά εβδομήντα δις δολάρια μόνο την Δευτέρα, καθώς οι αγορές σε όλο τον κόσμο “σφυροκοπήθηκαν” εξαιτίας των φόβων για την Ελλάδα».

Εκείνη την ημέρα την μεγαλύτερη απώλεια κερδών είχε ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος Amancio Ortega, ο οποίος έχασε 2,2 δισ. μέσα σε μία ημέρα! Ο Ισπανός μεγιστάνας είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με συνολική περιουσία αξίας 69,2 δισ. δολάρια.

Ο επενδυτής Warren Buffett, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την περιουσία του να αποτιμάται στα 67,1 δισ. δολάρια, έχασε 1,6 δισ. δολάρια την Δευτέρα, ενώ ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Bill Gates, σημείωσε απώλειες 1,4 δισ. δολάρια την ίδια μέρα.

Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κρατούν συνολικά στα χέρια τους μια περιουσία αξίας 4,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 400 δισ. δολάρια περισσότερα από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας.

elladakrisi

Παλαιότερα άρθρα: