Οι 5 συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Διαβάστε επίσης

Θαμπά, αφυδατωμένα και φριζαρισμένα μαλλιά με σπασμένες άκρες… Μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να κόψουμε τις κακές συνήθειες!

Εμείς νομίζουμε ότι το πολύ συχνό λούσιμο σημαίνει υγιή μαλλιά αλλά αυτό δεν ισχύει! Αντίθετα, αν λούζουμε τα μαλλιά μας περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα, απογυμνώνονται από φυσικά προστατευτικά έλαια και γίνονται πιο λεπτά και αδύναμα.

Μαλακτικό ναι, αλλά με μέτρο! Όταν βάζουμε μεγάλη ποσότητα μαλακτικού τα μαλλιά βαραίνουν και ειδικά όταν βάζουμε μαλακτικό κοντά στις ρίζες των μαλλιών μας, η λιπαρότητα κάνει δυναμική  εμφάνιση.

Το να χρησιμοποιούμε συνέχεια το ίδιο σαμπουάν και μαλακτικό μόνο καλό δεν κάνει! Για να πετύχουμε την αναζωογόνηση των μαλλιών μας πρέπει να αλλάζουμε σαμπουάν και μαλακτικό κάθε μήνα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όταν χτενίζουμε τα μαλλιά μας βρεγμένα τους προκαλούμε φθορά, καθώς είναι πιο αδύναμα. Είναι προτιμότερο να ξεμπλέκουμε τα μαλλιά πριν το λούσιμο και γενικότερα να τα χτενίζουμε μόνο όταν είναι στεγνά.

Μεγάλη φθορά προκαλεί και το styling των μαλλιών και κυρίως ο συνδυασμός της παράλειψης θερμοπροστατευτικών προϊόντων με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες των εξαρτημάτων styling (πιστολάκι, πρέσα).  Ιδανικά, η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 100 βαθμούς Κελσίου!

Παλαιότερα άρθρα: