Οι 6 βουλευτές που δίνουν τη νομοθετική δεδηλωμένη στην κυβέρνηση

vouli-olomeleia
Διαβάστε επίσης

Με μια μεθόδευση -ίσως παγκόσμια πατέντα- η κυβέρνηση εξασφάλισε και τη νομοθετική δεδηλωμένη που της επιτρέπει να διεξάγονται ψηφοφορίες στη Βουλή χωρίς να απαιτείται κάθε φορά ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να επιβεβαιώνεται αν υπάρχει η πλειοψηφία των βουλευτών που στηρίζουν τη συγκεκριμένη διάταξη.

Έτσι, στους ήδη 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται ακόμη 6 καθώς με επιστολές τους ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Βουλής ότι θέλουν να αθροίζεται η ψήφος τους στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Βεβαίως, μεταξύ των έξι αυτών βουλευτές υπάρχουν -εκτός από τους τέσσερις ανεξάρτητους- και δύο που επισήμως ανήκουν στην κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝΕΛ και άρα τυπικά είναι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για τους Κώστα Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλο. Ειδικότερα, οκ. Παπαχριστόπουλος έχει υποσχεθεί να παραιτηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωσή του ότι πλέον η ψήφος του θα προσμετράται στο κυβερνών κόμμα.

Οι υπόλοιποι είναι η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης και ο Σπύρος Δανέλης.

Συνολικά, πρόκειται για τέσσερις βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, έναν με το Ποτάμι και μία με τη ΝΔ.

Παλαιότερα άρθρα:

2 απαντήσεις στο “Οι 6 βουλευτές που δίνουν τη νομοθετική δεδηλωμένη στην κυβέρνηση”

  1. 369940 378126A domain name is an identification label which defines a realm of administrative autonomy, authority, or control within the Internet. Domain names are also critica for domain hostingwebsite hosting 155759

Σχολιάστε