Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα – Πότε θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα της Δευτέρας θα ορκισθεί και πάλι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η νέα κυβέρνηση πιθανότατα θα ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας την Τρίτη. Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ότι θέλει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που δίνει καθαρή νίκη και κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.

Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, θέλει να παραβρεθεί στη διάσκεψη (δείπνο) των ηγετών της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό την Τετάρτη στις 18:00 στις Βρυξέλλες. Σε αυτό επρόκειτο να παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν καθαρό και προέκυπτε πρόβλημα σχηματισμού κυβέρνησης.

Ετσι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν είναι οι εξής:

Σήμερα, στις 12 μ.μ. η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα δεχθεί στο γραφείο της στη Βουλή, τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος θα της ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Εν συνεχεία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο προεδρικό για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα και επισήμως στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολούθως, γύρω στο απόγευμα, αναμένεται να ορκισθεί ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός, ενώπιον του ύπατου πολιτειακού παράγοντα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι δύσκολο να προλάβει να ορκισθεί σήμερα η κυβέρνηση, οπότε μάλλον αυτό θα γίνει την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα: