Οι διάλογοι Βαρουφάκη-Σαπέν-Τσακαλώτου στο Παρίσι

Διαβάστε επίσης

Ελαφρά μειδιάματα και αθώα πειράγματα για τα αδέξια «αγγλογαλικά» που ακούστηκαν στις κατ’ιδίαν συζητήσεις πριν πιάσουν δουλειά οι μεταφραστές, κυριάρχησαν στα «προκαταρκτικά» της συνάντησης του Γιάνη Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Στην είσοδο του γραφείου του, ο κύριος Σαπέν, όπως αναφέρει το protothema, υποδέχθηκε τον κύριο Βαρουφάκη  ο οποίος, προσερχόμενος, του έσφιξε το χέρι με το γνώριμο «άνετο στυλ» που έχει επιδείξει σε όλες τις περιπτώσεις αυτές ως τώρα, δηλαδή χωρίς να βγάλει στιγμή το αριστερό χέρι από το τσεπάκι του δερμάτινου μπουφάν που φορούσε.

Καθώς ο κύριος Σαπέν πήγαινε να προχωρήσει για να μπει στο γραφείο μετά τη χειραψία, ο κύριος Βαρουφάκης τον κάλεσε να σταματήσει και να χαιρετήσει και τον κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο, που τον συνόδευε ως αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Ο κύριος Σαπέν δεν έσπευσε τότε να σφίξει απλώς το χέρι, αλλά έπιασε το κασκώλ που φορούσε ακόμα τυλιγμένο στον λαιμό ο κύριος Τσακαλώτος και τον ρώτησε με νόημα «κάνει λίγο κρύο, έ;». «Πάντα κάνει κρύο στη Γαλλία» είπε ο κύριος Τσακαλώτος, προκαλώντας γέλιο στην ομήγυρη.

Πριν μπουν στο γραφείο του κυρίου Σαπέν στήθηκαν για μια φωτογραφία μπροστά στις κάμερες. Στο τραπέζι των συζητήσεων, όπου είχαν τοποθετηθεί και ελληνικά σημαιάκια ως ένδειξη αβροφροσύνης από τους οικοδεσπότες, ο διάλογος ήταν απολαυστικός. Ο Γ. Βαρουφάκης φαίνεται να ζήτησε συγγνώμη που δεν μιλούσε γαλλικά.

Παλαιότερα άρθρα: