Οι γυναίκες που κερδίζουν το προβάδισμα στον στίβο της πολιτικής

Διαβάστε επίσης

Δυναμικές γυναικείες παρουσίες της πολιτικής. Κερδίζουν τις εντυπώσεις σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενα κάστρα με το δυναμισμό και την ξεχωριστή τους παρουσία.

Κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών υπηρετώντας την πολιτεία σε καίρια πόστα. Ρένα Δούρου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Έλενα Κουντουρά.

Η περιφερειάρχης Αττικής, έχει την ευκαιρία να αφήσει το στίγμα της σε ένα από τα πιο κρίσιμα πολιτικά πόστα. Για τη σχέση της με την πολιτική διευκρινίζει πως οι γυναίκες βρίσκονται σε προνομιακή θέση. Έχουν φωνή να αντιδράσουν και να υπερασπιστούν τις επιλογές. Κάτι που όπως λέει μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, δεν ισχύει για τις γυναίκες που από τη μία ημέρα στην άλλη χάνουν τη δουλειά τους, τις νέες επιστημόνισσες που δεν βρίσκουν εργασία, τις κοπέλες που αναγκάζονται να βιώσουν τη σεξουαλικότητά τους φοβικά.

Από την πλευρά της, η πρώτη σε ψήφους βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Όλγα Κεφαλογιάννη, έχει συνεχή παρουσία στα βουλευτικά έδρανα από το 2007, ενώ από το 2012 έως και τις τελευταίες εκλογές είχε αναλάβει χαρτοφυλάκιο στο κρίσιμο πόστο του υπουργείου Τουρισμού.

Η Έλενα Κουντουρά με τη σειρά της, δηλώνει «νιώθουμε υπερήφανες για όλα όσα έχουμε κατακτήσει». Η νέα υπουργός Τουρισμού ανέλαβε να διεκπεραιώσει τον τομέα της «βαριάς» βιομηχανίας της ελληνικής οικονομίας. Τονίζει μάλιστα ότι «τίποτα δεν μας χαρίστηκε» και εξηγεί ότι «έχουμε έναν ρόλο πολυδιάστατο, στον οποίο ανταποκρινόμαστε με δυναμισμό αλλά και μεγάλη επιτυχία. Παραμένοντας η ψυχή της οικογένειας, η σύγχρονη Ελληνίδα είναι ταυτόχρονα σύζυγος – σύντροφος, μητέρα που μεταφέρει με αγάπη αρχές κα αξίες στα παιδιά της, αλλά και επιτυχημένη επαγγελματίας».

Παλαιότερα άρθρα: