Οι ιδανικές πόλεις διαμονής για καταπολέμηση του στρες

Διαβάστε επίσης

Στη σύγχρονη εποχή, αυτό που λείπει περισσότερο από τη ζωή μας είναι η ψυχική ηρεμία. Το στρες μας έχει καταβάλει και δύσκολα υπάρχει μέρα δίχως να το νιώσουμε. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα μπορούσε να μειωθεί;

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε τις λιγότερο αγχωτικές πόλεις του 2017. Στην κορυφή βρίσκονται πόλεις της Γερμανίας. Σπίτια περικυκλωμένα από πράσινο, ικανοποιητικό ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς, σίγουρη δουλειά. Όλα αυτά προσφέρονται σε πόλεις της πολυπληθέστερης χώρας της Ευρώπης.

Η έρευνα που διεξήχθη βασίστηκε σε παράγοντες όπως τα επίπεδα κίνησης στους δρόμους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το πράσινο, η οικονομική κατάσταση των πολιτών, η σωματική και πνευματική τους υγεία καθώς και οι ηλιόλουστες ώρες ανά χρόνο.
Από τις 150 πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη, οι τέσσερις από τις εννέα κορυφαίες ανήκουν στη Γερμανία, με τη Στουτγάρδη να βρίσκεται στην κορυφή. Ακολουθεί το Αννόβερο στην τρίτη θέση, το Μόναχο στην πέμπτη και το Αμβούργο στην ένατη μαζί με το Γκρατς της Αυστρίας.

Η μικροσκοπική αλλά πλούσια χώρα του Λουξεμβούργου, έχει περίπου 600.000 μόνιμους κατοίκους και είναι η δεύτερη πόλη με τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους.

Η Βέρνη της Ελβετίας είναι στην τέταρτη θέση, το Μπορντό της Γαλλίας στην έκτη και το Εδιμβούργο του Ηνωμένου Βασιλείου στην έβδομη.

Το Σίδνεϊ της Αυστραλίας –το οποίο βρίσκεται στην όγδοη θέση- είναι η μόνη μη Ευρωπαϊκή πόλη της λίστας.

Παλαιότερα άρθρα: