Οι ιρακινοί μπήκαν στην πόλη Ραμάντι που ελέγχεται από το ISIS

Διαβάστε επίσης

Από σήμερα το πρωί οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εισέλθει στο κέντρο της πόλης Ραμάντι που ελέγχεται από τον Μάιο από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε Ιρακινός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

“Εισήλθαμε στο κέντρο του Ραμάντι από διάφορα μέτωπα και αρχίσαμε να εκκαθαρίζουμε τις κατοικημένες συνοικίες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ιρακινών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, Σαμπάχ αλ-Νομάνε.

“Η πόλη θα εκκαθαριστεί πλήρως τις προσεχείς 72 ώρες”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Ραμάντι, περίπου εκατό χλμ. δυτικά της Βαγδάτης και πρωτεύουσα της τεράστιας επαρχίας Αλ-Άνμπαρ, κατελήφθη τον Μάιο του 2015 από το ΙΚ, καταφέροντας μια ταπεινωτική ήττα για τον στρατό.

Ο υπουργός Άμυνας Χάλεντ αλ-Ομπάιντι είχε δηλώσει το Σάββατο πως οι ιρακινές δυνάμεις, με τη συνδρομή αεροπορικών πληγμάτων του διεθνούς συνασπισμού, θα ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης πριν από το τέλος του έτους.

Ο αλ-Νομάνε διευκρίνισε πως οι ιρακινές δυνάμεις είχαν “φθάσει στις συνοικίες αλ-Μπικρ και αλ-Ράμελ χωρίς να συναντήσουν μεγάλη αντίσταση, εκτός από ελεύθερους σκοπευτές και καμικάζι”. “Είναι μια τακτική που αναμενόταν” από το ΙΚ.

“Λιγότερο από ένα χιλιόμετρο χωρίζει τις δυνάμεις μας από το κυβερνητικό κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην περιοχή Αλ-Χουζ (στο κέντρο της πόλης)”, δήλωσε ένας άλλος αξιωματικός των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων. “Μάχες με όλους τους τύπους του στρατού” διεξάγονται με μαχητές του ΙΚ στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με τον ίδιον.

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στην κυβέρνηση κατάφεραν πριν από δεκαπέντε ημέρες να ανακτήσουν τη συνοικία Ταμίμ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ραμάντι, μια πόλη που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη, στο μέσο μιας εύφορης κοιλάδας.

Η επίθεση αυτή αποτελεί μια σημαντική πρόοδο στη δύσκολη ανακατάληψη τεράστιων περιοχών που είχαν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

(πληροφορίες από Real.gr)

Παλαιότερα άρθρα: