Οι κινέζοι κυρίαρχοι πλέον και στην αγορά PC – νίκησαν την Apple

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η κινεζική εταιρεία εκθρόνισε από την πρώτη θέση σε παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών την αμερικανική apple αναφορικά με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Πρώτη σε πωλήσεις desktops notebooks και τάμπλετ ανήλθε η λενοβο. Σύμφωνα με στοιχεία της Canalys η απλή εξαφανίστηκε από αυτή τη θέση ενώ είχε διατηρήσει την πρωτιά για τους τελευταίους έξι μήνες.
για αυτό το τρίμηνο lenovo κατάφερε να πουλήσει 240.000 υπολογιστές παραπάνω από την αγάπη συνολικά τα 16 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές αυτά τα επίπεδα πωλήσεων της εξασφάλισαν μερίδια αγοράς 15%.

Τα συνολικά ωστόσο στοιχεία για την παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών δείχνουν ότι οι πωλήσεις για αυτό το ετος υποχώρησαν κατά 12% φθάνοντας τις 109,2 εκατομμύρια συσκευές.
Η samsung που παραμένει στην πρώτη πεντάδα των ισχυρών της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών μείωσε το μερίδιο αγοράς της κυρίως λόγω τον χαμηλότερο των επιδόσεων της σε πωλήσεις tablets.
Αυτό που οι αναλυτές σημειώνουν είναι ότι οι εταιρείες από και lenovo ηγήθηκαν των αγορών στις οποίες αυτές έχουν την έδρα τους δηλαδή τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η Κίνα ήρθε για να μείνει στην παραγωγή υψηλής τεχνολογίας. Στην πορεία θα δούμε αντίστοιχες κινεζικές εταιρίες να κυριαρχούν και σε άλλους χώρους για τον απλούστατο λόγο ότι η κινεζική πολιτική για την παραγωγική συγκρότηση της χώρας δεν μοιράζεται τα ίδια προβλήματα που προκαλούνται στο γερασμένο καπιταλισμό των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ισχυρές κρατικές επεμβάσεις και υποστήριξη στα πλαίσια ενός ενιαίου κεντρικά σχεδιασμένου πλάνου για ανάπτυξη καινοτομίας που αντιγράφει ό,τι καλύτερο μπορεί από την Δύση και κρατά τα δικά της πλεονεκτήματα σε σχέση με την πιο προστατευτική δομή της οικονομίας της.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Παλαιότερα άρθρα: