Οι μπαταχτσήδες του ελληνικού τουρισμού

Διαβάστε επίσης
Γράφει ο Κώστας Παπαδής 

Όλοι συμφωνούμε ο τουρισμός είναι η εθνική μας βιομηχανία, αλλά τι κάνουμε για να τον προστατέψουμε; Πάρτε για παράδειγμα τον κλάδο των ταξιδιωτικών γραφείων. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή γραφεία με μηδέν αξιοπιστία, που κρέμονται από μία κλωστή με τον κίνδυνο να βαρέσουν κανόνι αφήνοντας ξεκρέμαστους εκατοντάδες Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες και αμαυρώνοντας το πρόσωπο της χώρας στο εξωτερικό. Κι όμως αυτά τα γραφεία συνεχίζουν να διαφημίζονται σαν να μην τρέχει τίποτα αδιαφορώντας για χρέη και υποχρεώσεις. Και σας ρωτώ; Γιατί να την βγάζουν πάντα καθαρή οι μπαταχτσήδες που φορτώνουν με φέσια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ άλλα τουριστικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες;

Και παραδείγματα δυστυχώς υπάρχουν πολλά. Από την Airfastickets, που ενώ την κυνηγάει η μισή παγκόσμια τουριστική αγορά, παρόλα αυτά συνεχίζει να παίρνει «βραβεία» και να παραχωρεί φαραωνικές συνεντεύξεις, μέχρι το Joy και άλλα πολλά πρακτορεία.

Ας μάθουμε επιτέλους από το πάθημα των Ρώσων που βαρούν συνεχώς κανόνια αλλά και κάποιων δικών μας πρακτορείων. Από της αλήστου μνήμης εποχή του Manos Travel μέχρι το ταξιδιωτικό πρακτορείο Superior Travel που χε βαρέσει κανόνι πριν από λίγα χρόνια αφήνοντας στον αέρα τις σχολικές εκδρομές εκατοντάδων μαθητών από τη Βόρεια Ελλάδα (εισπράττοντας φυσικά προκαταβολές). Ή το γραφείο “ΜΠΟΥΤΑΚΟΓΛΟΥ ΤRAVEL” από τις Σέρρες που έβαλε τα λεφτά για μαθητική εκδρομή στην τσέπη του και δεν πλήρωσε τίποτα.

Δυστυχώς υπάρχει κι αυτή η γκρίζα πλευρά του ελληνικού τουρισμού. Ας ευαισθητοποιηθούν επιτέλους οι αρμόδιοι για να τελειώνουμε με όσους πουλώντας αέρα δυσφημούν το πιο πολύτιμο προϊόν της χώρας μας, τον τουρισμό.
Κι όπως λέει το ρητό: Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

Παλαιότερα άρθρα: