Οι νέες Νotams: Παράταση απαγόρευσης πτήσεων από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Διαβάστε επίσης

Νέες οδηγίες (Νotams) εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίες θα ισχύουν έως τις 14 και 15 Αυγούστου 2020, και έχουν ως στόχο την πρόληψη της Covid-19 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, παρατείνεται στη χώρα μας έως και το Σάββατο 15 Αυγούστου η αναστολή των πτήσεων από και προς Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Επίσης, μόνο με αρνητικό τεστ θα εισέρχονται όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιπλέον, παρατείνεται έως τις 14 Αυγούστου η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας για μη Ευρωπαίους πολίτες.

Οι χώρες που εξαιρούνται από τη Νotam

Αναλυτικά, από σήμερα έως τις 14 Αυγούστου 2020 τα μεσάνυχτα παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών (Non EU Citizens). Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (Νοtam) εξαιρούνται οι ακόλουθες 12 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επίσης, έως το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 και ώρα 23:59 παρατείνεται η αεροπορική οδηγία (Νotam) που προβλέπει αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας. Για τις συγκεκριμένες αεροπορικές οδηγίες (παρατάσεις) παραμένουν οι εξαιρέσεις που ισχύουν ως έχουν. Παράλληλα, με νέα αεροπορική οδηγία, που ισχύει έως το Σάββατο 15 Αυγούστου τα μεσάνυχτα, προβλέπεται ότι όσοι ταξιδεύουν προς την Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους. Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους.

Παλαιότερα άρθρα: