Οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στο Facebook – Snapchat και Instagram στην κορυφή

Διαβάστε επίσης

Οι έφηβοι σε ολόκληρο τον κόσμο γυρίζουν την πλάτη τους στο Facebook. Η τάση καταγράφεται ιδιαίτερα έντονη στις ΗΠΑ, όπου τα νεανικά κοινά φαίνεται να έχουν κουραστεί από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τάση αυτή θα γίνει πιο εμφανής στο άμεσο μέλλον.

Ο αριθμός των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί μόλις κατά 0,9% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, φθάνοντας τα 169,5 εκατ.

Πάντως μπορεί η ανάπτυξη του μέσου στις ΗΠΑ να υποχωρεί, όμως το Facebook παραμένει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για όλες τις ηλικίες εκτός από τους νέους μεταξύ 12 και 17 ετών.

Το Snapchat κερδίζει έδαφος

Αντίθετα, το Snapchat κερδίζει διαρκώς έδαφος μεταξύ των νέων, έχοντας ξεπεράσει ήδη από το 2016 το Facebook ως το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μεταξύ των εφήβων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το Snapchat θα συνεχίσει να προσθέτει χρήστες από το ηλικιακό κοινό των 12-17 ετών, ενώ το Facebook θα εξακολουθήσει να χάνει τους χρήστες αυτής της ομάδας.

Οπως επισημαίνει το eMarketer, το δίκτυο Snapchat θα προσθέσει 1,2 εκατομμύρια νέους χρήστες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα έως το 2022, ενώ το Facebook θα χάσει 2,2 εκατομμύρια.

Το Snapchat είναι περισσότερο δημοφιλές από το Instagram στο κοινό ηλικίας 12-17 στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια. Το 2018, 16,4 εκατομμύρια έφηβοι ηλικίας 12 έως 17 ετών θα χρησιμοποιήσουν το Snapchat, έναντι 12,8 εκατομμυρίων για το Instagram. Το Snapchat θα παραμείνει κυρίαρχο μεταξύ των εφήβων χρηστών μέχρι το 2022.

Όπως δημοσίευσε αρχικά το eMarketer τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των εφήβων που δημιουργούν ένα προφίλ στο Facebook μειώνεται. Εφέτος, 11,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ ηλικίας από 12 έως 17 ετών θα γίνουν χρήστες της πλατφόρμας, από 12,1 εκατομμύρια το 2017. Μέχρι το 2022 ο αριθμός των χρηστών Facebook σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία θα μειωθεί στα 9,3 εκατομμύρια.

«Το Snapchat και το Instagram είναι οι κορυφαίες εφαρμογές για εφήβους και εφέτος θα προσθέσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό νέων χρηστών από αυτή την ηλικιακή ομάδα» αναφέρει το eMarketer.

Τι προτιμούν οι πιο μεγάλοι

Η ηλικιακή ομάδα 25-40 χρησιμοποιεί το Facebook πιο δυναμικά, με 45,1 εκατομμύρια χρήστες εφέτος. Ο αριθμός αυτός προβλέπεται να μειωθεί στα 43,8 εκατομμύρια μέχρι το 2022.

Το Instagram, η δεύτερη πιο δημοφιλής πλατφόρμα, θα έχει περίπου εφέτος 23,5 εκατομμύρια χρήστες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, αριθμός που θα αυξηθεί ελαφρά το 2019.

Οι baby boomers, δηλαδή η ηλικιακή ομάδα 40-60, συνεχίζουν να προτιμούν το Facebook σε σχέση με άλλες εφαρμογές, κυρίως για να μένουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους. Εφέτος, 31,9 εκατομμύρια άνθρωποι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα βρεθούν στην πλατφόρμα. Το δεύτερο κοινωνικό δίκτυο επιλογής τους είναι το Pinterest, με 12,9 εκατομμύρια χρήστες εφέτος.

Πηγή: tovima.gr

Παλαιότερα άρθρα: