Οι προεκλογικές υποσχέσεις των συντηρητικών της Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκαν σήμερα να βάλουν τέλος στην ανεργία και υποσχέθηκαν περισσότερη αστυνόμευση, νέες κατοικίες και αυξημένη στήριξη για τις οικογένειες εντός οκτώ ετών καθώς παρουσίασαν το πρόγραμμά τους για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, στις οποίες η Μέρκελ θα επιδιώξει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

Με τη γερμανική οικονομία τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη να καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), έχουν διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι δεν θα αυξήσουν τους φόρους και θα προχωρήσουν σε περισσότερες επενδύσεις.

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, οι συντηρητικοί διατηρούν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και πάλι θα χρειαστεί να συμμαχήσουν με άλλο κόμμα για να κυβερνήσουν.

Σήμερα προσθέσανε στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις το στόχο της πλήρους απασχόλησης, την οποία προσδιορίζουν ως ποσοστό ανεργίας κάτω του 3%, έως το 2025.

Παλαιότερα άρθρα: