Οι πρόσφυγες που «επιστρέφουν» στην Ελλάδα βρίσκοντας τις ρίζες τους (βίντεο)

prosfyges
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μέσα στην ολοένα αυξανόμενη μεταναστευτική ροή κατέφθασαν και δύο επιβατηγά με 400 πρόσφυγες στον Πειραιά. ένα καράβι έφτασε από τη Χίο και τη Μυτιλήνη με 250 πρόσφυγες από το τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν. Όμως δεν ήταν όλοι πρόσφυγες που έρχονταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Κάποιοι «επέστρεφαν» μετά από 100 και πλέον χρόνια.

Ο λόγος για κρητικής καταγωγής Σύριους οι οποίοι εξισλαμίστηκαν πριν από έναν αιώνα και βρέθηκαν στα εδάφη της Συρίας. Το συγκινητικό είναι ότι πολλοί από αυτούς μιλούν ακόμη ελληνικά και μάλιστα την κρητική διάλεκτο. Όπως είπαν, διατήρησαν τη γλώσσα των προγόνων τους την οποία έμαθαν από τους γονείς τους.

Πώς μπορούν ορισμένοι άνθρωποι που μάλιστα επαίρονται για τα πατριωτικά τους αισθήματα να τους βλέπουν ως παρείσακτους, ως απειλή. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν γρίφο που μπορεί να κάνει το μυαλό κάθε εθνικιστή να εκραγεί. Άλλη μία απόδειξη του οικουμενικού ελληνισμού.

Δείτε τους στο συγκινητικό ρεπορτάζ του Alpha

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Οι πρόσφυγες που «επιστρέφουν» στην Ελλάδα βρίσκοντας τις ρίζες τους (βίντεο)”

  1. Είναι γεγονός και είναι αποδεκτό πως πάρα πολλοί έχουν Ελληνική καταγωγή και ασφαλώς , αν δεν υπήρχε επιμειξία ,τότε οι Έλληνες θα αριθμούσαν ίσως και περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο . Πριν από αρκετά χρόνια ίσως και40 , συνάντησα ένα ζεύγος Πακιστανών που ο σύζυγος ήταν πρόξενος , οι οποίοι μετάβησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μου είπαν ότι ανέβηκαν στην Ακρόπολη και είχαν την αίσθηση πως βρίσκονταν στο σπίτι τους . Ασφαλώς πίστευαν πως είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σχολιάστε