Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Άρη – Τα καλύτερα έρχονται

Διαβάστε επίσης

Μαγεύουν οι πρώτες φωτογραφίες της NASA από το ταξίδι του επιστημονικού σκάφους InSight στον πλανήτη Άρη. Το ταξίδι ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και το ρομποτικό σκάφος έχει ήδη προσγειωθεί στον κόκκινο πλανήτη.

Μετά την εγκατάστασή του και το άνοιγμα των ηλιακών πάνελ που θα το κρατήσουν ζωντανό ήρθε η ώρα για την αφαίρεση του προστατευτικού καλύμματος στον φακό του. Έτσι, αφού όλα ακολουθούν το πρόγραμμα των επιστημόνων της NASA, το InSight έστειλε στη Γη φωτογραφίες από τον Κόκκινο Πλανήτη.

Το ρομποτικό σκάφος θα παραμείνει ακίνητο τα δύο χρόνια της αποστολής του και οι φωτογραφίες που έχει στείλει έως σήμερα ελήφθησαν από την ίδια γωνία, από τις δύο φωτογραφικές μηχανές που διαθέτει.

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ο ουρανός καθώς και μια επίπεδη επιφάνεια, ενώ η δεύτερη φωτογραφία είναι λίγο θολή λόγω του καλύμματος το οποίο και αφαιρέθηκε χθες.

NASA

NASA2

Το InSight είναι εξοπλισμένο με έναν αρθρωτικό ρομποτικό βραχίονα, στην άκρη του οποίου βρίσκεται μια λαβίδα με πέντε δάχτυλα.aaris

Η λαβίδα αυτή θα βοηθήσει στην τοποθέτηση των δύο επιστημονικών οργάνων του InSight στο έδαφος του Άρη, τους επόμενους τρεις μήνες.

Να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες, ο ρομποτικός βραχίονας θα αρχίσει να ενεργοποιείται.

Έτσι θα υπάρξουν και άλλες φωτογραφίες πιο πανοραμικές, ενώ στο επίπεδο έδαφος πρόκειται να εγκατασταθούν τα επιστημονικά όργανα του σκάφους.

Παλαιότερα άρθρα: