Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους στον βυθό της θάλασσας

Διαβάστε επίσης

Δύτες και ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης την ουρά του αεροσκάφους Airbus A320-200 της πτήσης QZ 8501 της Air Asia που συνετρίβη στις 28 Δεκεμβρίου με 162 επιβαίνοντες στην θάλασσα της Ιάβας.

Τα ισχυρά ρεύματα και το μεγάλο βάθος εξακολουθούν να δημιουργούν μεγάλα εμπόδια στην επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους αλλά οι ερευνητές κατάφεραν να τραβήξουν μία φωτογραφία από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που εντοπίστηκε από ένα πλοίο ερευνών της Ινδονησίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Henry Bambang Soelistyo.

Σε μία από τις φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται ένα «A», πάνω σε ένα κομμάτι μέταλλο, το οποίο παραπέμπει στο λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Air Asia.

air1

air2

Το εύρημα θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς στην ουρά του αεροσκάφους βρίσκεται το μαύρο κουτί που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση εξαφάνισης και συντριβής του αεροσκάφους αφού στον λεγομενο καταγραφεά στοιχείων πτήσης είναι καταγεγραμμένες όλες οι συνομιλίες στον θάλαμο διακυβέρνησης.

Μικρότερα κομμάτια από τα συντρίμμια της πτήσης που έχασε ξαφνικά επαφή με το πύργο ελέγχου, όπως καθίσματα και μία θύρα κινδύνου έχουν ανασυρθεί στην επιφάνεια.

air3

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 40 νεκροί. Ωστόσο ο χρόνος για τον εντοπισμό και την ανέλκυση των νεκρών επιβαινόντων θεωρείται περιορισμένος καθώς σε δύο εβδομάδες υπολογίζεται ότι οι υπόλοιποι νεκροί επιβάτες θα παρασυρθούν στον βυθό και επιπλέον υπάρχουν ήδη ενδείξεις αποσύνθεσής τους.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εντοπισμού του αεροσκάφους εικάζουν πως οι νεκροί επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην άτρακτο του αεροπλάνου.

Το αεροσκάφος της Air Asia χάθηκε από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου ενώ εκτελούσε πτήση διάρκειας δύο ωρών από την Σουραμπάγια της Ινδονησίας στην Σιγκαπούρη. Η συντριβή του αεροσκάφους αποδίδεται στις κακές καιρικές συνθήκες.

air4

Παλαιότερα άρθρα: