Οι συμβολισμοί των συγχαρητηρίων. Άλλοτε ήταν ο Μαδούρο, σήμερα ο Ολάντ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο πρώτος ηγέτης που συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών για τη νίκη του, ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Ως «μια σπουδαία επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα» αλλά και “ένα σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή Αριστερά” χαιρέτισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τη χθεσινή, νέα εκλογική νίκη της αριστεράς στην Ελλάδα, προσφέροντας παράλληλα την πολιτική στήριξή του στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα θα γνωρίσει τώρα περίοδο σταθερότητας με μια στέρεη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ από το Μαρόκο. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί «αναμφίβολα την Αθήνα τις προσεχείς εβδομάδες».

«Είναι μια σημαντική επιτυχία για την Ευρώπη, που πρέπει να ακούσει το μήνυμα των Ελλήνων», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Το Βερολίνο από την πλευρά του άργησε πολύ να συγχαρεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συμβολισμοί ωστόσο με τις διαφορές από τις εκλογές του Ιανουαρίου και τον άλλο ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τότε τις εκλογές είναι εμφανείς.
Από τους πρώτους που τότε ευχήθηκαν στον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Με γραπτή επιστολή του, το Υπουργείο Λαϊκής Εξουσίας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Βενεζουέλας, είχε μεταφέρει το συγχαρητήριο μήνυμα του προέδρου Μαδούρο. «Από την Πατρίδα του Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ και του Αήττητου Κομαντάντε της Μπολιβαριανής Επανάστασης Ούγκο Τσάβες, ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιθυμεί να εκφράσει στον αδελφό ελληνικό λαό κάθε επιτυχία σε αυτή τη νέα εποχή πολιτικών και οικονομικών μετασχηματισμών», ανέφερε το μήνυμα.

Παλαιότερα άρθρα: