Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την Ν.Δ

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Κατά γενική ομολογία οι ισορροπίες μέσα στην Νέα Δημοκρατία είναι σε τεντωμένο σχοινί και πολύ εύθραυστες θα μπορούσα να σχολιάσω. Μετά και την προσωρινή εκεχειρία που διήρκησε για λίγες ημέρες μετά το φιάσκο των εκλογών, όλες οι πλευρές ακονίζουν τα μαχαίρια τους και προετοιμάζονται για την σημερινή ΚΕΦΕ όπου στις 19:00 θα συζητηθεί το ζήτημα των εκλογών και το ποιες είναι οι προσφορές από της εκάστοτε εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον κατα της προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ουδείς από τους υποψήφιους δεν φαίνεται να συμφωνεί σε μια κοινή πρόταση, άλλωστε η δυσπιστία και οι αμφιβολίες έχουν προ πολλού ριζωθεί στο DNA της παράταξης τον τελευταίο καιρό.

Σε αυτό το κλίμα αξίζει να σημειωθεί ότι μάλλον θα ευδοκιμήσει τελικώς μια συνάντηση μεταξύ των 4 συνυποψήφιων η οποία και λογικά θα ξεκλειδώσει και το μυστήριο της διαφωνίας μεταξύ τους. Η πρόταση έρχεται ξανά στο προσκήνιο από κύκλους μέσα στην ΝΔ αλλά και από το περιβάλλον του Α.Τζιτζικώστα.

Σε περίπτωση που έχουμε πλέον συνάντηση αυτή θα είναι στο γενικότερο πνεύμα του κατευνασμού των υψηλών τόνων και την διάθεση για μια ήρεμη και μετριοπαθή συνάντηση στο μετέπειτα όργανο που είναι καθ ύλην αρμόδιο για να αποφασίσει για τις εκλογές την ΚΕΦΕ δηλαδή.

Από την άλλη μεριά μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση του πρωθυπουργού για σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, οι γνωστές αντιρρήσεις και αμφιβολίες ξαναβγήκαν στην επιφάνεια. Αυτήν την φορά μέσω διαρροών η πλευρά Τζιτζικώστα υποστήριξε και υπερθεμάτισε την ανάγκη για μια επίσπευση της συνάντησης μεταξύ των 4 υποψηφίων προκειμένου να συζητήσουν λεπτομερώς την στρατηγική της ΝΔ. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και σχεδόν αστραπιαία κύκλοι που πρόσκεινται στον Ε.Μεϊμαράκη τόνισαν πως η ενέργεια δεν έχει νόημα καθώς οι 4 δεν αποτελούν όργανο του κόμματος και μόνο η ΚΕΦΕ είναι όργανο της Ν.Δ.

Στο ίδιο κλίμα από ότι συζητιέται στους διαδρόμους της Συγγρού εκτός απρόοπτων η Ν.Δ θα εισέλθει στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών στο οποίο θα παραστεί ως μεταβατικός προέδρος της ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Όμως αυτή η παρουσία του Γιάννη Πλακιωτάκη θα επισφραγιστεί αφού πρώτα έχει προηγηθεί μια σύγκλιση Κ.Ο στη ΝΔ προκειμένου να αποφασιστεί και αποσαφηνιστεί από την παράταξη η ατζέντα του πρωθυπουργού τόσο για τα θέματα της συνάντησης, όσο και για τις θέσεις του σε αυτά.

Τέλος και για να κλείσουμε με το ρεπορτάζ της ΝΔ όπως ανέφερα και προηγουμένως η ΚΕΦΕ συνεδριάζει στις 19:00 προκειμένου να κλειδωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών αλλά και να συζητηθούν επί τάπητος και οι προσφορές από τις εταιρείες που προτίθενται να αναλάβουν την διοργάνωση.Πάντως σαν πιθανή ημερομηνία όπως είχα επαναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου είναι η 13 Δεκεμβρίου, ενώ όσον αφορά τις προσφορές μπορώ να αναφέρω πως υπάρχουν αρκετές εξ αυτών που κινούνται σε υψηλά ποσά πράγμα το οποίο προκαλεί προβληματισμό και αγωνία καθώς όπως γνωρίζουν άπαντες στην Συγγρού τα οικονομικά της παράταξης δεν είναι και στα καλύτερα τους. Όμως δεν αποκλείεται να δούμε και σύμπραξη πάνω από μιας εταιρίας προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτά για σήμερα ,ονόματα δεν θα αναφέρω από τις εταιρίες καθώς όλα είναι ρευστά ακόμη και την στιγμή που μιλάμε.

Υ.Γ: Για τα σενάρια που επεξεργάζονται σε περίπτωση που αποδειχθούν άκαρπες πι συζητήσεις θα αναφερθώ αύριο

Παλαιότερα άρθρα: