Ολάντ: Να μην ταπεινωθούν οι Έλληνες – Δεν υπάρχει εξαίρεση, είμαστε στον ίδιο δρόμο

Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ταπεινωθούν περισσότερο οι Έλληνες πολίτες:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τίποτε δεν είναι χειρότερο από το να ταπεινωθούν οι Έλληνες, αλλά και τίποτα χειρότερο για τους Έλληνες το να ζητήσουν ένα κατ’ εξαίρεση σχέδιο. Δεν υπάρχει εξαίρεση, είμαστε μαζί στον ίδιο δρόμο, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να τους συνοδεύσουμε».

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μια δυνατή Ευρώπη, χωρίς ένα σταθερό και ισχυρό δεσμό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία» και εξήγησε ότι «δεν έχουμε μια Ευρώπη των πλουσίων και μια των φτωχών, μια Ευρώπη του Βορρά και μια Ευρώπη του Νότου. Η Ευρώπη είναι μια και μοναδική και όταν μια χώρα βρίσκεται σε δυσκολία, ο ρόλος της Ευρώπης είναι να δείξει αλληλεγγύη. Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να υποδεικνύει ότι θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, όπως την Ισπανία, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για «μια πολιτική ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο». (…) «Αυτό που πρέπει να κάνουμε για την Ελλάδα είναι να τις προσφέρουμε την αλληλεγγύη που μπορούμε και να την προσκολλήσουμε, να την προσδέσουμε, στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση».

Ο Γάλλος πρόεδρος συμπλήρωσε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, δεν υπήρξε μια χώρα που να ζήτησε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

«Η πρόκληση είναι το να ενώσουμε την Ευρώπη», είπε και αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να παίξει η Γαλλία ως δεύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη.

Παλαιότερα άρθρα: