Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας προς το Τόκιο

Διαβάστε επίσης

Για πρώτη φορά χωρίς θεατές από το 1984, λόγω κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα ταξιδέψει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Το ταξίδι της φλόγας για το Τόκιο ξεκίνησε μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, εκπροσώπων των διοργανωτών του Tokyo 2020 και μελών της κυβέρνησης.

Η φλόγα άναψε με φυσικό τρόπο μέσω του κοίλου κατόπτρου στα χέρια της πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.

Η πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Αννα Κορακάκη, η οποία στο μνημείο Πιερ Ντε Κουμπερντέν, παρέδωσε τη δάδα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο Μαραθώνιο το 2004 στην Αθήνα, Μιζούκι Νογκούτσι.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ 2020 / ÔÅËÅÔÇ ÁÖÇÓ ÖËÏÃÁÓ ÓÔÇÍ ÁÑ×ÁÉÁ ÏËÕÌÐÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

Στη συνέχεια ως τρίτος λαμπαδηδρόμος έτρεξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και τέταρτη η Επίτροπος, Μαρία Γκάμπριελ.

Πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους (διάρκεια 8 ημέρες) θα είναι απόψε η Καλαμάτα έως τις 20 Μαρτίου που θα παραδοθεί σε τελετή στο Καλλιμάρμαρο σε εκπροσώπους της ιαπωνικής ολυμπιακής επιτροπής για να ταξιδέψει για το Τόκιο, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020.

Παλαιότερα άρθρα: