Όμιλος ΥΓΕΙΑ: O πραγματικός ηγέτης στα θέματα καρδιακής υγείας

Διαβάστε επίσης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου η εκδήλωση «Τα πάντα για την καρδιά (All About Heart)» και θέμα «Το χθές, το σήμερα και το αύριο της καρδιάς στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ».

Οι καρδιολόγοι και οι καρδιοχειρούργοι του Ομίλου Υγεία παρουσίασαν όλες τις σύγχρονες και εξελιγμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται πάντα με την χρήση τελευταίας γενιάς τεχνολογικού εξοπλισμού για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων της καρδιάς από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή.

Άλλωστε το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων της καρδιάς από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή, λειτουργεί στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, μέλος του Ομίλου MIG.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Αθανάσιος Παπανικολάου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το όραμα του Ομίλου για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, με στόχο αυτές να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης ποιότητας παγκοσμίως.

«Η ναυαρχίδα του Ομίλου μας, το ΥΓΕΙΑ», όπως τόνισε, «είναι το Πρώτο & Μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει διαπιστευθεί σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission International (JCI), την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει να επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον εγχώριο κλάδο υγείας».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε ότι «Ο Όμιλος ΥΓΕΙA, βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων και στον Τομέα της καρδιάς στην Ελλάδα, προσφέροντας ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε όλες τις παθήσεις της καρδιάς ανεξαρτήτως ηλικίας και εξειδικευμένη φροντίδα από το στάδιο της πρόληψης και της διάγνωσης έως τη θεραπεία και την κλινική παρακολούθηση ασθενών με καρδιοπάθειες.

Το κορυφαίο ιατρικό δυναμικό του Ομίλου μας, οι άρτια εκπαιδευμένοι νοσηλευτές μας και ο τελευταίας γενιάς τεχνολογικός εξοπλισμός, συνθέτουν το πλέον οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων».

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το ΥΓΕΙΑ εμπιστεύονται για την φροντίδα της καρδιάς τους άνθρωποι που έχουν διακριθεί στους τομείς ενδιαφέροντός τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναγνωρισμένη ποιήτριά μας Κική Δημουλά η οποία, όταν ο διευθυντής της Β’Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, καρδιοχειρούργος κύριος Παττακός την ρώτησε πως αισθάνεται και πώς πήγε η επέμβαση η ποιήτριά μας απάντησε: Ποιήμα!

Αναδρομή στα επιτεύγματα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ:

Η πρώτη καρδιοχειρουργική επέμβαση By-pass στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε στο ΥΓΕΙΑ το 1985. Mέσω του Υγεία, εισήχθη στην Ελλάδα, το 2002 η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 το ΜΗΤΕΡΑ, που ανήκει στον Όμιλο, ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει να δείχνει/ανοίγει το δρόμο στην αντιμετώπιση των παθήσεων της καρδιάς αποδεικνύοντας ότι η ηγετική του παρουσία στον τομέα της καρδιάς είναι συνεχής και ηγετική.

Συγκεκριμένα, το 2011 διενεργήθηκε στο ΥΓΕΙΑ πρωτοποριακή διαδερμική μέθοδος για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, χωρίς ανοιχτό χειρουργείο, με το σύστημα Mitraclip, ενώ το 2015 έγινε η πρώτη εμφύτευση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια.

Τα τμήματα/κλινικές που συνθέτουν το Κέντρο Καρδιάς του Ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι τα εξής:

∙ 5 Καρδιολογικές Κλινικές
∙ Κλινική Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων
∙ 4 Καρδιοχειρουργικές Κλινικές
∙ Καρδιοχειρουργική Κλινική Παίδων και Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών
∙ Εξειδικευμένη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Ενηλίκων
∙ Παιδοκαρδιολογική και Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας
∙ Το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων
∙ Τμήματα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς
∙ Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας, Βηματοδοτών & Απινιδωτών
∙ 2 Τμήματα Καρδιολογικών Υπερήχων
∙ 2 Εργαστήρια Αιμοδυναμικών Επεμβάσεων
∙ Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας Παίδων

Ο Όμιλος Υγεία αποδεικνύει καθημερινά την ηγετική του θέση στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων της καρδιάς από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή.

Παλαιότερα άρθρα: