Όπρα Γουίνφρι: Ούτε η Ελισάβετ ούτε ο Φίλιππος αναφέρθηκαν στο χρώμα του δέρματος του γιου της Μέγκαν

Διαβάστε επίσης

Ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ αλλά ούτε ο σύζυγός της Φίλιππος συζήτησαν ποτέ για το χρώμα δέρματος του Άρτσι, διαβεβαίωσε η Όπρα Γουίνφρεϊ, μετά την πολύκροτη συνέντευξη που πήρε από την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι.

Στην μαγνητοσκοπημένη συζήτηση που προβλήθηκε από το CBS τα ξημερώματα, ο Δούκισσα του Σάσσεξ Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως μέλη της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσαν για το χρώμα του δέρματος που θα είχε ο Άρτσι.

Όπως δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός, πληροφορήθηκε μέσω του Χάρι ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσαν για το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του μωρού τους, και φοβούνταν μήπως ήταν πολύ «σκοτεινό». Η Δούκισσα του Σάσσεξ δεν αποκάλυψε ποιοι είχαν εκφράσει αυτές τις ρατσιστικές ανησυχίες, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «πολύ καταστροφικό» αλλά στο μοντάζ φαίνεται να κουνά «με νόημα» το κεφάλι της.

Σε αυτό το σημείο ούτε ο Χάρι θέλησε να δώσει κάποιο στοιχείο και απλώς περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει αλλόκοτη τη συγκεκριμένη κουβέντα. «Είναι ένας διάλογος τον οποίον δεν θα μοιραστώ ποτέ». «Εκείνη την εποχή που έγιναν ήμουν σε περίεργη θέση, σοκαρισμένος. Δεν αισθάνομαι άνετα να το συζητήσω δημόσια. Αλλά η ερώτηση τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά μπήκε στο τραπέζι αμέσως μετά τον γάμο, πριν ακόμα η Μέγκαν μείνει έγκυος». Η Όπρα τον ρώτησε: «Αν με κάποιον τρόπο σας είχαν στηρίξει θα είχατε μείνει;» με τον Χάρι να απαντά «Χωρίς αμφιβολία, ναι».

Μετά την προβολή της συνέντευξης, πάρα πολλοί διερωτώνται ανοικτά ποιος αναρωτήθηκε για την απόχρωση του δέρματος ενός μωρού.

Η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε να δώσει τίτλο στον Άρτσι 

Παρά τις φήμες που ήθελαν τον Χάρι και την Μέγκαν να είναι αντίθετοι στην ανάθεση βασιλικού τίτλου στον γιο τους, η οδηγία ήρθε – κατά τα λεγόμενά τους – από το Παλάτι. Η Μέγκαν εξήγησε στην Όπρα πως, αν και η ίδια δεν νοιαζόταν για τον τίτλο, αυτός θα αποτελούσε σημαντικό εχέγγυο που «θα επηρέαζε την ασφάλεια» του παιδιού.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ενώ ο Άρτσι θα έπρεπε αυτομάτως να λάβει τίτλο, το πλαίσιο άλλαξε ενόσω η Μέγκαν Μαρκλ ήταν έγκυος. Όπως παρατήρησε η Μέγκαν αυτό θα έκανε το παιδί της το πρώτο «έγχρωμο μέλος της βασιλικής οικογένειας και ταυτόχρονα το μόνο εγγόνι της βασίλισσας χωρίς τίτλο» σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα εγγόνια που είχαν αμέσως λάβει κάποιο τίτλο ευγενείας.

Παλαιότερα άρθρα: