Οργή Ντράγκι: «Εμείς εκβιάζουμε την Ελλάδα;»

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ, εξοργίστηκε με ερώτηση δημοσιογράφου από την Πορτογαλία και σχόλια ευρωβουλευτών. Ο δημοσιογράφος υπονόησε ότι η ΕΚΤ εκβιάζει την Ελλάδα. Ο Ντράγκι φανερά ενοχλημένος απάντησε λέγοντας πως «διαφωνεί με όλα όσα» ο δημοσιογράφος ανέφερε στην ερώτησή του και σημείωσε με έντονο τρόπο: «Εμείς εκβιάζουμε την Ελλάδα; Έχουμε έκθεση 104 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το 65% του ελληνικού ΑΕΠ και η έκθεση της ΕΚΤ είναι η υψηλότερη στην Ευρωζώνη. Τον Δεκέμβριο ήταν 50 δισ. ευρώ. Τι είδους εκβιασμός είναι αυτός;»

Εμείς προφανώς καταλαβαίνουμε ότι η αρχική ερώτηση «Εμείς εκβιάζουμε την Ελλάδα;» μάλλον θέλει να υπονοήσει ότι ο ίδιος ως επικεφαλής ενός εκ των θεσμών που καλούνται να διαπραγματευθούν με την κυβέρνηση, ίσως αισθάνεται ότι είναι η ελληνική κυβέρνηση που του ασκεί εκβιασμό ενίοτε, ακόμη και άθελα, στη βάση της πιθανότητας του Grexit και του Grexident.

Μάλιστα απήυθυνε και μήνυμα προς την Αθήνα, λέγοντας ότι η ΕΚΤ δεν θα φτιάξει νέους κανόνες για την Ελλάδα. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε πεπεισμένος πως με καλή θέληση θα υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια αποκατάστασης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «Πρέπει να καθοριστεί ποια μέτρα θα προχωρήσουν, ποια θα αντικατασταθούν και πώς».

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Παλαιότερα άρθρα: