Όσκαρ 2020: Η Νάταλι Πόρτμαν «κέντησε» πάνω στο φόρεμα της όλες τις γυναίκες που δε βραβεύονται

Διαβάστε επίσης

Η βραβευμένη με Όσκαρ Νάταλι Πόρτμαν έκανε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χάλι της 92ης τελετής απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Μια εμφάνιση που συζητήθηκε γιατί ήταν φεμινιστική και ανέδειξε τον σνομπισμό της κριτικής επιτροπής απέναντι στις γυναίκες δημιουργούς της 7ης Τέχνης.

Πάνω σε φόρεμα δημιουργίας του οίκου Dior η Νάταλι Πόρτμαν κέντησε τα ονόματα των γυναικών σκηνοθέτιδων που δεν έλαβαν υποψηφιότητα φέτος.

A1dkJqvvwQO5pBer

Η δημοσιογράφος των Los Angeles Times, Έιμι Κάουφμαν, ήταν εκείνη που τη ρώτησε να εξηγήσει την κίνησή της. Όπως είπε η ηθοποιός, στο φόρεμά της είχε τα ονόματα των Lulu Wang, Greta Gerwig, Lorene Scafaria, Marielle Heller και Mari Diop και άλλων.

«Ήθελα να τιμήσω τις γυναίκες που δεν είχαν αναγνωριστεί για το απίστευτο έργο τους φέτος, με ένα απλό τρόπο», εξήγησε η Νάταλι Πόρτμαν.

pppp

Για άλλη μια χρονιά όλοι οι υποψήφιοι για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας ήταν άνδρες και ήταν οι Μάρτιν Σκορσέζε για τον «Ιρλανδό», ο Τοντ Φίλιπς για το «Τζόκερ», ο Σαμ Μέντες για το «1917» και ο Νοτιοκορεάτης νικητής της βραδιάς Μπονγκ Τζουν Χο για τα «Παράσιτα».

Παλαιότερα άρθρα: