Όσο και να τα μαγειρέψει ο Κατρούγκαλος οι συντάξεις θα περικοπούν

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος έχει ήδη προαναγγείλει ότι μπαίνει τέλος στις επικουρικές συντάξεις ωστόσο έχει τονίσει ότι γίνεται με τρόπο ώστε «να μην έχουν χασούρα οι συνταξιούχοι», ήδη εδώ και δύο ημέρες.

Σε αυτό το διάστημα τα μέλη της συμπολίτευσης υπεραμύνονται της απόφασης αυτής, με την κα Γεροβασίλη να τονίζει στον Real Fm ότι η βασική σύνταξη των 390 ευρώ, πάνω στην οποία θα χτίζεται η υπόλοιπη σύνταξη δεν έχει σημασία για τον συνταξιούχο αν α προέρχεται από κάτι που λέγεται επικουρικό ταμείο ή από το κράτος και τη φορολόγηση.

Από την άλλη η αντιπολίτευση και ειδικά από τη Νέα Δημοκρατία τονίζεται ότι μπορεί εκείνοι να έκαναν περικοπές στις επικουρικές αλλά το 8% που περιέκοψαν δεν συγκρίνεται με την παντελή τους κατάργηση.

Και στις δύο πλευρές τα φάουλ είναι σοβαρά και αποτελούν προσπάθειες αποπροσανατολισμού του κόσμου. Πρώτον οι του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι όσο και να τα μαγειρέψουν δεν είναι δυνατό να ην πληγούν οι συνταξιούχοι αφού είναι συμφωνημένα τα 700 εκατομμύρια που πρέπει να περικοπούν από τις συνολικές πληρωμές των συντάξεων. Καλή η αναδιανομή των βαρών, καλό και το κατώτατο πλαφόν για τις συντάξεις. Χωρίς όως αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα το πρόβλημα της ανεπάρκειας των αποθεμάτων.

Όσον αφορά τα κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ και της λοιπής αντιπολίτευσης που έχει προϋπάρξει σε κυβερνητική θέση, καλό είναι να θυμούνται ότι δεν είναι το 8% περικοπές που θα τους ακολουθεί για πάντα αλλά το γεγονός ότι διέλυσαν τα αποθεματικά του ιδρώτα των εργαζομένων σε τρεις απλές κινήσεις: Χρηματιστήριο, «Επενδύσεις» των αποθεματικών χωρίς καμία διασφάλιση, από κάτι φωστήρες που συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να παριστάνουν τους ειδικούς και τρίτον το PSI φυσικά που ήρε να διαλύσει ότι είχε απομείνει.

Αυτά τα χρήματα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τα δικαιούνται πίσω. Και επειδή σε αυτή τη ζωή δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω, α τους υποχρέωναν αν βούλωναν το στόμα τους σε κάτι τέτοιες στιγμές.

Παλαιότερα άρθρα: