Όσο πιο εξαρτημένος είναι από εσάς ο σύντροφος σας, τόσο πιο πιθανό να σας απατήσει

Διαβάστε επίσης

Πίστευες ότι το γεγονός ότι δεν μπορεί να ζήσει μακριά σου και αδυνατεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς εσένα, θα τον έχριζε πιστό και καλό σύντροφο;

Οι ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, σου λένε να… κρατάς μικρό καλάθι όταν βλέπεις το σύντροφό σου τόσο «εξαρτημένο» από εσένα, αφού αυτοί οι τύποι ανδρών είναι εκείνοι που απατούν συχνότερα, λόγω ανασφάλειας.

Στη μελέτη συμμετείχαν 200 παντρεμένα ζευγάρια, για περίοδο 4 ετών. Τα άτομα που παρουσίασαν σχέση εξάρτησης με το σύντροφο ή τη σύντροφο και έτρεμαν στην ιδέα να χωρίσουν, αποδείχθηκαν οι πιο πιθανοί να ενδώσουν στην απιστία!

Πως εξηγούνται αυτά τα αποτελέσματα;

Οι ψυχολόγοι ονομάζουν αυτή τη συμπεριφορά «πρότυπο εξάρτησης» και πηγάζει από τα πρώτα κι όλας χρόνια της ζωής του ατόμου. Οι προαναφερθέντες συμμετέχοντες στην έρευνα, φαίνεται πως βάσει των εμπειριών τους έχουν δημιουργήσει ένα χαρακτήρα που ζει στο φόβο της εγκατάλειψης και της απογοήτευσης.

Αυτά τα άτομα που δημιουργούν “δεσμούς ανασφάλειας” και εξάρτησης είναι πολύ πιο πιθανό να απιστήσουν, αφού στην πραγματικότητα τα όποια αισθήματα για την/τον σύντροφο τρέφονται αποκλειστικά από το φόβο της μοναχικότητας και της εγκατάλειψης.

Παλαιότερα άρθρα: