Όταν η Πηνελόπη συνάντησε τον Πρίγκιπα!

Διαβάστε επίσης

Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης από την Ελλάδα γνωρίζει προσωπικά τον Πρίγκιπα της Δανίας σε συνέδριο ‘Διεθνών Ταλέντων’ στην Κοπεγχάγη.

Η Πηνελόπη Διαμαντοπούλου, 31, από την Ελλάδα, είχε μια μοναδική εμπειρία σε ένα παγκόσμιο συνέδριο ταλέντων στη Δανία. Ως μέλος μιας αποκλειστικά φοιτητικής κοινότητας στη Δανία αφιερωμένη στους διεθνείς φοιτητές, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον Πρίγκιπα Joachim της Δανίας, και την συνέντευξή του ζωντανά σε έναν ανοικτό διάλογο σχετικά με τη ζωή στο εξωτερικό και για τη Δανία ως προορισμό σπουδών και καριέρας.
Στις 2 Απριλίου, μια ομάδα 180 διεθνών ειδικευμένων νέων, που ζουν σήμερα και σπουδάζουν στην Δανία, συναντήθηκε με Πρίγκιπα Joachim της Δανίας στην έδρα της COWI, μιας μεγάλης διεθνούς δανικής εταιρείας Engineering. Τα νέα ταλέντα είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν τον Πρίγκιπα της Δανίας όπως επίσης επιλεγμένες δανικές παγκόσμιες επιχειρήσεις όπως η Maersk, Novo Nordisk, Grundfos, Coloplast και η Microsoft. Ένας από αυτούς τους ταλαντούχους νέους ήταν και η Πηνελόπη Διαμαντοπούλου από την Αθήνα που σπουδάζει Θεολογία στη Δανία.

«Ήταν τιμή μου να δω τον Πρίγκιπα Joachim σε μια ανοιχτή συνέντευξη. Όπως και εγώ, έχει ζήσει μια διεθνή ζωή, αφού σπούδασε και εργάστηκε στο εξωτερικό. Αυτό λέει πολλά για τη Δανία ως κοινωνία χαμηλής ιεραρχίας που ως φοιτητής σε ένα πολύ ανεπίσημο περιβάλλον κανείς μπορεί να συναντήσει ένα μέλος της δανικής βασιλικής οικογένειας. Νομίζω ότι είναι ευεργετική για τη σύνδεση των χωρών μας και πήρα την εντύπωση ενός Δανού πρίγκιπα ο οποίος φάνηκε πολύ ενδιαφέρονων στους νέους ξένους φοιτητές. », λέει η Πηνελόπη.

Η Πηνελόπη είναι μέλος ενός προγράμματος παγκόσμιων ταλέντων με σκοπό την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους στην Δανία, μια κοινότητα με πάνω από πάνω από 600 μέλη, όπου οι διεθνείς φοιτητές χρησιμοποιούν το δίκτυό τους ώστε να δημιουργήσουν μελλοντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας στη Δανία, ενώ σπούδαζουν και εργάζονται παράλληλα στη χώρα.

Με τα προγράμματα σταδιοδρομίας για νέα ταλέντα στη Δανία, ασχολούμαστε με διεθνή ταλέντα από όλο τον κόσμο. Στη σημερινή παγκόσμια οικονομία, η κινητικότητα των ταλέντων είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τη διαπολιτισμική ανταλλαγή, την καινοτομία και τις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Με το να είμαστε σε στενή συνεργασία με τα νέα αυτά ταλέντα μας, συνδέουμε τη Δανία με τις χώρες καταγωγής των επιλεγμένων διεθνών φοιτητών σε διαπροσωπικό επίπεδο, το οποίο ήδη παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα, είπε ο Πρίγκιπας Joachim της Δανίας όταν παράστηκε στο συνέδριο ταλέντων.

Σύνδεση χωρών και επιχειρήσεων σε διαπροσωπικό επίπεδο

Όταν οι νέοι συναντήθηκαν στο διεθνές συνέδριο ταλέντων βόρεια της Κοπεγχάγης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη Δανία ως προορισμό καριέρας, τις δυνατότητες της εργασίας και ζωής στην ισορροπημένη κοινωνία της Δανίας, καθώς και επαφές με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας.

“Στη σημερινή παγκόσμια οικονομία, τα υψηλά προσόντα και το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό είναι ζωτικής σημασίας για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Σε στενή συνεργασία με διεθνείς φοιτητές, συνδέουμε τη Δανία και τις δανέζικες επιχείρησεις με τις χώρες καταγωγής των νέων ταλέντων μας σε διαπροσωπικό επίπεδο, και ως εκ τούτου δημιουργούμε πολλές διμερείς επιχειρηματικές ευκαιρίες και για τις δύο εν λόγω χώρες “, λέει ο Nikolaj Lubański, Διευθυντής Ταλέντων της Copenhagen Capacity.

Παλαιότερα άρθρα: