“Όχι” και από τον Κάμερον στην πρόσκληση του Πούτιν

Διαβάστε επίσης

Δεν θα παραστεί στον εορτασμό για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε να αρνηθεί την πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να παραστεί στον εορτασμό για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας, που θα πραγματοποιηθεί την 9η Μαΐου στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Δεν προβλέπεται ο πρωθυπουργός να παραστεί» στις τελετές, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Κάμερον συνδέοντας την απόφαση αυτή με την κρίση στην Ουκρανία.

Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Βρετανία να στείλει έναν εκπρόσωπο.

«Θα εξετάσουμε το θέμα της εκπροσώπησής μας σε σχέση με τις συζητήσεις που συνεχίζονται με τη Ρωσία και την ανησυχία μας σχετικά με τις ενέργειές της», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κάμερον.

Η στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα που θα πραγματοποιηθεί την 9η Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, το αποτέλεσμα των οποίων είναι το λιγότερο αβέβαιο για τον Κάμερον.

Η απόρριψη της πρόσκλησης από τον Βρετανό πρωθυπουργό γίνεται αφού η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τήρησαν ανάλογη στάση.

Πάντως η Μέρκελ επεσήμανε ότι θα μεταβεί στη Μόσχα την επομένη των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κόκκινη Πλατεία, για να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη, μαζί με τον Πούτιν.

Παλαιότερα άρθρα: