Π. Καμμένος: «Σύγκληση Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό αν χρειαστεί»

Διαβάστε επίσης

Πιθανό να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον χρειαστεί, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Ανέφερε δε οτι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το θέμα, του οποίου «έπλεξε το εγκώμιο», λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του, ερωτηθείς για το Σκοπιανό, είπε ότι «ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών. Σχολιάζοντας φήμες, είπε ότι δεν διαφωνώ με τον κ. Κοτζιά, είναι ο καλύτερος υπουργός ΥΠΕΞ που έχει περάσει ποτέ.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όταν είναι να ληφθεί μια τέτοια απόφαση υπάρχει ο δρόμος της ψηφοφορίας στη Βουλή και ο άλλος δρόμος με διαδικασία πιο θεσμική, δηλαδή δια του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων. Όπως και να έχει εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουμε όνομα με τον όρο ”Μακεδονία”. Άρα αν υπάρχει πλειοψηφία περνάει, αν δεν υπάρχει δεν περνάει», είπε με νόημα ο κύριος Καμμένος.

Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει αν θα υπάρχει πρόβλημα στη συγκυβέρνηση. «Έχουμε διαφορετικές απόψεις με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι βάζουμε ”νερό στο κρασί μας” αλλά εκεί που υπάρχει θέμα αρχών δεν αλλάζουμε», είπε ο υπουργός και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τη διαπραγμάτευση που κάνει ο κ. Κοτζιάς δεν θα χρειαστεί σύγκληση αρχηγών. Ερωτηθείς για δημοψήφισμα απάντησε ότι δε θεωρώ ότι θα φτάσουμε μέχρι το δημοψήφισμα.

Tέλος σε σχέση με τον αν θα αφήσει τη θέση του υπουργού, σε περίπτωση ανασχηματισμού είπε: «Ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού. Δεν έχουμε κάνει συζήτηση. Αλλα, ότι και αν θα γίνει, θα είναι για το καλό της πατρίδα μας. Η κυβέρνηση αυτή έχει πετύχει».

Παλαιότερα άρθρα: