Παγκόσμια μέρα αποχής από το κρέας: Vegan όλου του κόσμου ενωθείτε!

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Δήμητρα Σταυροπούλου

Παγκόσμια μέρα αποχής από το κρέας σήμερα και οι Vegan γιορτάζουν! Το 1985 με πρωτοβουλία της αμερικανικής οργάνωσης FARM (Farm Animal Reform Movement) καθιερώθηκε η 20 Μαρτίου ως Παγκόσμια μέρα για την αποχή από το κρέας και πλέον έχει εξαπλωθεί και έξω από τις ΗΠΑ.

Στόχος είναι να ενημερωθεί το κοινό για την κακοποίηση που δέχονται τα ζώα στα σφαγεία, για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατανάλωση ζωικών προϊόντων και για τις συνέπειες της διατροφής, καθώς επίσης και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από τις μεγάλες φάρμες.

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος -κάτι που εδώ στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά- είναι ικανή να δημιουργήσει πολλά προβλήματα υγείας, όσο κι αν η με μέτρο κατανάλωση κρέατος μπορεί να ωφελήσει.

Συγκεκριμένα, η αρτηριοσκλήρυνση, ο διαβήτης τύπου 2, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και αυτός του μαστού, το Αλτσχάιμερ και η υπερβολική λήψη σιδήρου που με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, διαβήτη και αρρυθμίες, είναι επιπτώσεις που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος και δη του κόκκινου και του επεξεργασμένου.

Παλαιότερα άρθρα: