«Παίζει το κεφάλι του» ο Μίτσελ

Διαβάστε επίσης

Η δυσαρέσκεια στον Ολυμπιακό για τον Μίτσελ και τη δουλειά που έχει γίνει έως τώρα στην προετοιμασία της ομάδας είναι δεδομένη και πολλοί πιστεύουν ότι αν δεν ήταν ακόμη τόσο νωρίς, επειδή δεν είναι σύνηθες να φεύγει προπονητής στις αρχές Αυγούστου και ίσως διότι η ρήτρα για το συμβόλαιό του είναι ιδιαιτέρως υψηλή, ο Ισπανός θα βρισκόταν ήδη στη Μαδρίτη.

Ο Μαρινάκης έδωσε χρόνο στον Μίτσελ για να μάθει την ομάδα από πέρσι τον Γενάρη, όταν ήταν ήδη πρωταθλήτρια και είχε την άνεση να κάνει δοκιμές και να της επιβάλλει το στιλ παιχνιδιού του. Αντί να συμβεί αυτό, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε…μεγαλοπρεπώς από την μέτρια Λεβάντε και δεν έπαιξε μπάλα ούτε σε ένα σοβαρό ματς του ελληνικού πρωταθλήματος ή κυπέλλου.

Στις μεταγραφές του έχει κάνει όλα τα χατίρια, παρότι έχει υποστεί ο σύλλογος το κάζο με τις περιπτώσεις του Μπόατενγκ του Λεόν και του Βερδού που ήταν παίκτες έτοιμοι από τον Μίτσελ και δεν ήρθαν ποτέ.

Δεν υπήρξε αντίδραση ούτε όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε χάλια πέρσι. «Όλοι μπορεί να φύγετε, εκτός από τον προπονητή», ήταν το μήνυμα προς τους παίκτες. Υπομονή έχει γίνει και φέτος, με τον Ισπανό να κάνει συεχώς δηλώσεις για τις μεταγραφές που αργούσαν, ενώ τώρα που οι μεταγραφές έγιναν έχει αρχίσει να τα ρίχνει στους παίκτες για τις άθλιες εμφανίσεις της ομάδας και τις ήττες με κάτω τα χέρια στα φιλικά.

Τα μηνύματα που έχουν πάρει από τη διοίκηση και εντός των αποδυτηρίων είναι ότι ο Μίτσελ δεν μπορεί να περάσει αυτά που θεωρητικά θέλει από την ομάδα του. Δεν έχει συγκεκριμένο πλάνο, δεν μπορεί να αποφασίσει για τις επακριβείς θέσεις του κάθε ποδοσφαιριστή και δεν έχει την ικανότητα ο ίδιος και το επιτελείο του να δώσουν μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό σύνολο με τις καλές μονάδες που έχει η ομάδα.

Για να μην το κουράζουμε, εφόσον ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάσει στα προσεχή φιλικά με Άντερλεχτ και Βαλένθια κάποια θεαματική βελτίωση και συνεχίσει να κινείται στα πολύ ρηχά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθόλου η περίπτωση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με άλλον προπονητή.

Αυτό που λέμε «τον έχουν έτοιμο», ισχύει 100%…

Παλαιότερα άρθρα: