Παλαμάκια παίξατε…

Διαβάστε επίσης

Ένας σχεδιαστής από το Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε να δώσει λύση σε έναν μεγάλο βραχνά των ανά τον κόσμο εραστών, δημιουργώντας ένα σουτιέν το οποίο ανοίγει αυτόματα όταν κάποιος χτυπάει παλαμάκια.

Ο Randy Sarafan λέει ότι εμπνεύστηκε την ιδέα από τα περίεργα, hi-tech σουτιέν που υπάρχουν στα παζάρια της Συρίας. «Από την πρώτη φορά που διάβασα για τις σειρές εσωρούχων που υπάρχουν στη Συρία μου κινήθηκε το ενδιαφέρον. Στη Δύση συχνά σκεφτόμαστε τις κουλτούρες του αραβικού κόσμου ως καταπιεσμένες, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ μπροστά σε αυτόν τον τομέα» είπε στη ιστοσελίδα instructables.com.

Η ουσία που κάνει αυτό το σουτιέν να μοιάζει «μαγικό» είναι η ύπαρξη ενός ηλεκτρομαγνήτη ο οποίος λειτουργεί με μπαταρία. Ο ηλεκτρομαγνήτης συνδέεται με το κούμπωμα του σουτιέν και ενεργοποιείται με τον ήχο. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, θα μπορούσε να βοηθήσει ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα ή από κάποια άλλη πάθηση.

Ο μηχανισμός σύμφωνα με τον Sarafan είναι απλός και εφαρμόζεται σε κάθε σουτιέν. Έχει δημιουργηθεί μάλιστα μια ιστοσελίδα στην οποία υπάρχουν οδηγίες κατασκευής του στηθόδεσμου για όποιον επιθυμεί να επιχειρήσει να τον φτιάξει.

Παλαιότερα άρθρα: