Πάμε για δημοψήφισμα;

Διαβάστε επίσης

Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος επαναφέρει στην «πρώτη γραμμή» της αντιπαράθεσης με τους δανειστές η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας το πρωί στον Ant1 και τον Γ. Παπαδάκη για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

«Ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας παρότι έχουμε την εντολή από τον λαό να μην υποχωρήσουμε, δεν θα ήταν κακό να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε περίπτωση «κολλήματος» στη διαπραγμάτευση ενώ την την ίδα ώρα απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών σημειώνοντας πως δεν «έχουν κανένα νόημα».
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε λόγο για δύσκολη και σκληρή «μάχη» με τους δανειστές. «Οι δανειστές επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότερο να πιέζουν για να κερδίζουν περισσότερα όχι γιατί θεωρούν πως αυτό είναι λύση για την ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά γιατί θέλουν ουσιαστικά να επιβάλλουν την επιλογή που επέβαλαν πριν από πέντε χρόνια και η οποία αποδείχθηκε καταστροφική».

Μάλιστα ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση η οποία ασκεί κριτική στη νέα κυβέρνηση για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων. «Μας λένε καθυστερείτε, δεν υπογράφετε. Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων; Ή ομαδικές απολύσεις;» είπε με έντονο ύφος ο υπουργός.
Ακόμη, ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους λέγοντας πως θα «καταλήξουμε σε έντιμο συμβιβασμό» τονίζοντας πως: «Το θέμα είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, το πότε δεν παίζει ρόλο». Παραδέχθηκε ωστόσο την ίδια ώρα ότι «υπάρχει πρόβλημα στην οικονομική ρευστότητα».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω σε κάποια θέματα σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει απο την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά».
«Η εντολή που πήραμε απο το λαό είναι συμφωνία, παραμονή στην ΕΕ και εντός του ευρώ» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Φλαμπουράρης.

Παλαιότερα άρθρα: