ΠΑΟΚ: «Κάηκε» η Θεσσαλονίκη για το κύπελλο

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Ολυμπιακό και οι οπαδοί του έστησαν ολονύχτιο πάρτι για να το γιορτάσουν.

Ο δικέφαλος του βορρά στέφθηκε κυπελλούχος για 8η φορά στην ιστορία του και ο κόσμος του κατέκλυσε τους δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο, σε ένα βράδυ που η Θεσσαλονίκη ντύθηκε «ασπρόμαυρη».

Τεράστιο πλήθος φιλάθλων, που κατά διαστήματα υπερέβαιναν τις 5.000, ανέμενε μέσα σε κλίμα αποθέωσης και λατρείας μετά την λήξη του παιχνιδιού τους θριαμβευτές κυπελλούχους στην πλατεία του Λευκού Πύργου, αλλά και νωρίτερα στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Εκεί γύρω στις 3:30 τα χαράματα η αποστολή έφτασε στον Κεντρικό αερολιμένα της Θεσσαλονίκης και η “νύχτα έγινε μέρα” από τα πυροτεχνήματα, τα βεγγαλικά και τις αποθεωτικές -έως και… υστερικές- εκδηλώσεις αγάπης των φίλων της ομάδας.

Ακολούθησε η πομπή του λεωφορείου της ομάδας, που από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στο Λευκό Πύργο, το οποίο συχνά ακινητοποιούνταν από το μεγάλο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην οδό Τσιμισκή και στους παράπλευρους δρόμους.

Πεζοί, εποχούμενοι και δικυκλιστές συνόδευαν το λεωφορείο, ενώ επικράτησε μία γενική κυκλοφοριακή αναστάτωση στο κέντρο της πόλης, μολονότι ήταν ήδη οι πρώτες πρωινές ώρες και υπήρχε παράλληλα ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή ατυχημάτων.

Στον χώρο του Λευκού Πύργου η ομάδα έφτασε γύρω στις 4:30 τα χαράματα, όπου έμεινε για ικανό χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας αποθέωση και εκδηλώσεις λατρείας από τους φιλάθλους, οι οποίοι αποχώρησαν μετά τις 6:00 το πρωί.

Η αποστολή κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Ρalace, όπου υπήρχε ένα έτοιμο, στρωμένο τραπέζι και μια σύντομη γιορτή, για να ολοκληρωθεί με τον ιδανικότερο τρόπο η κατάκτηση του 8ου κυπέλλου Ελλάδας, το τέταρτο στα τελευταία πέντε χρόνια και το έκτο από το 2000.

Παλαιότερα άρθρα: