Παπαδημούλης: Πατριωτικό καθήκον να στηρίξουμε τον Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σε μία προσπάθειά του να προλάβει αντιδράσεις από όλες τις πλευρές ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με μήνυμά του στο twitter έγραψε ότι “Η στήριξη του Τσίπρα είναι πατριωτικό καθήκον”.

Γνωρίζοντας ότι θα επακολουθήσει σφοδρή κριτική από τα δεξιά και τα αριστερά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει με νόημα ότι «Η λύση είναι μονόδρομος για όλους. Απαιτεί ρεαλισμό και αμοιβαίες υποχωρήσεις, χωρίς τελεσίγραφα. Η στήριξη του Τσίπρα είναι πατριωτικό καθήκον».

Το παραπάνω μήνυμα στο twitter γράφτηκε αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Γιούνκερ και Ντάισενμπλουμ και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την πρόταση των δανειστών.

Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας είναι ότι οι δανειστές σε καμία περίπτωση δε θεωρούν ότι αυτή θα είναι η συμφωνία ακόμη και αν πληροφορίες έλεγαν πριν τη συνάντηση των τριών ανδρών ότι θα πρόκειται για κάποιου είδους τελεσίγραφα.

Η προσπάθεια των δανειστών είναι να πάνε ξαφνικά τη συζήτηση πιο πίσω από ότι φαινόταν ότι βρισκόταν προκειμένου να πιέσουν τον Τσίπρα για εκ νέου υποχωρήσεις στη φάση των διαπραγματεύσεων που ξεκινάει τώρα. Και όπως σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, το μεγαλύτερο χαρτί υποστήριξης της ελληνικής πλευράς είναι η ενότητα της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, αλλά ει δυνατόν και μεγάλου μέρους της ατνιπολίτευσης. Αντί αυτού, ο ανεκδιήγητος Θεοδωράκης, έσπευσε να σημειώσει ότι όταν «αποτύχει ο Τσίπρας, θα περιμένουν στο Ποτάμι για να αναλάβουν». Ας έχουν λοιπόν υπόψιν τους ότι τη στιγμή που γράφεται ιστορία, θα σημειωθεί και ανεξίτηλα ποιος έφρασε με πατριωτικό πρόσημο και ποιος εκχυδάισε την πολιτική για το μικροπολιτικό του συμφέρον.

Παλαιότερα άρθρα: