Παπαδημούλης στην Προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής: Ήρθατε με άδεια χέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Δυναμική παρέμβαση στο Στρασβούργο έκανε εχθές το βράδυ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προϊδεάζοντάς μας για τους τόνους στους οποίους προτίθεται να συνεχίσει από τη νέα του θέση στο ευρωκοινοβούλιο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησε κάποιους από τους παρευρισκόμενους ότι ήρθαν στο κοινοβούλιο χωρίς προτάσεις και απαντήσεις αλλά με βαρετές γενικότητες.

Συγκεκριμένα, ρώτησε τον εκπρόσωπο της Ιταλικής προεδρίας «που είναι η ανάπτυξη που υποσχέθηκε πέρσι ο Ρέντσι», ενώ στράφηκε στον αντιπρόεδρο της Κομισσιόν και πρώην Φιλανδό πρωθυπουργό Γίρι Κατάινεν που είναι το πρόγραμμα 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις που είχε υποσχεθεί ο Γιούνκερ.

Ο Δ. Παπαδημούλης στην ολιγόλεπτη ομιλία του στην προετοιμασία για την επερχόμενη σύνοδο κορυφής ανέβασε τους τόνους θέτοντας το μονότονο πλέον ζήτημα. Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέσθηκε πολλές πλευρές φιλελεύθερων φωνών που μιλούν για ποσοτική χαλάρωση και κίνητρα για την ανάπτυξη, όπως ο παγκόσμιος οργανισμός οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης.

Τα συναισθήματα είναι μικτά. Θετικά αφενός που βλέπουμε ευρωβουλευτή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπόσχεται δυναμική διαπραγμάτευση, να θέτει το πρόβλημα της διαρκούς λιτότητας με έντονο τρόπο. Αφετέρου, δεν μας χαρίζει ιδιαίτερη αισιοδοξία η εικόνα που αντιμετωπίζουν οι ευρωβουλευτές μας στο ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή αυτήν της έλειψης της βούλησης από πλευράς Ευρωπαίων εταίρων να στηρίξουν μια πορεία έξω από τα στενά όρια της μονότονης ορθόδοξης οικονομικής πολιτικής που ως τώρα εφαρμόζεται σαν γενικό δόγμα αντιμετώπισης της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης.

Παλαιότερα άρθρα: