Παπακωνσταντίνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να “κάψω” το Βενιζέλο

Διαβάστε επίσης

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών του πρώτου Μνημονίου, έχει ξεκινήσει να γράφει ένα βιβλίο -στα αγγλικά-, ήδη μετά τις εκλογές του 2012. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά στις 23 Απριλίου, ανήμερα της ημέρας που έχει μείνει γνωστή ως «ημέρα του Καστελορίζου», εξαιτίας του διαγγέλματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το ακριτικό νησί, με το οποίο ανακοινώθηκε η ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν παραλείπει να βάλλει πυρά κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατο δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα», αφού μιλά για «εμπρηστές» που είχαν φτάσει να κατηγορούν τους «πυροσβέστες». Σε ένα από τα πολλά αλληγορικά σχήματα που χρησιμοποιεί ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι «η μουσική είχε πάψει και η κυβέρνηση Παπανδρέου βρισκόταν στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι το πάρτι έπρεπε να σχολάσει».

Η μεγαλύτερη βόμβα, βέβαια, έρχεται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ είχε δυο συναντήσεις, η πρώτη με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και η δεύτερη με υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου “καίει” τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρει ότι στη συνάντηση του ζήτησαν ευθέως να παραχωρήσει στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά του Βενιζέλου.

Παλαιότερα άρθρα: