Πάπας Φραγκίσκος: Τα hotspot μοιάζουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης

Διαβάστε επίσης

Με στρατόπεδα συγκέντρωσης παρομοίασε τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών ο Πάπας Φραγκίσκος. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τις κυβερνήσεις όλων των χωρών «να μεριμνήσουν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που συναθροίζονται στις κατασκηνώσεις που μοιάζουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Η δήλωση αυτή έγινε κατά την διάρκεια τελετής για τους χριστιανούς μάρτυρες, στην μνήμη του ιερέα Ζαν Αμέλ, που δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ το 2016.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αφηγήθηκε την σοκαριστική ιστορία που του διηγήθηκε ένας μουσουλμάνος πρόσφυγας, πατέρας τριών παιδιών, όταν επισκέφθηκε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη χώρα μας.

«Με κοίταξε και μου είπε: “Πατέρα, είμαι μουσουλμάνος και η γυναίκα μου ήταν χριστιανή. Οι τρομοκράτες της έκοψαν τον λαιμό μπροστά στα μάτια μου, επειδή αρνήθηκε να πετάξει τον σταυρό της. Αγαπιόμασταν τόσο πολύ.”, είπε στον ποντίφικα ο μουσουλμάνος πρόσφυγας.

«Δεν ξέρω τι του συνέβη. Αν κατόρθωσε να βγει από αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης για να πάει αλλού», τόνισε ο Πάπας σε δήλωσή του.

Ο Πάπας επαίνεσε τις χώρες που βοηθούν τους πρόσφυγες και τις ευχαρίστησε που επωμίζονται αυτό το έξτρα βάρος μιας και, όπως είπε, φαίνεται πως οι διεθνείς συμφωνίες είναι πιο σημαντικές από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παλαιότερα άρθρα: