Πάρ’ τε τες στους ώμους: Ο δήμος Βενετίας απαγορεύει τις βαλίτσες με ροδάκια γιατί κάνουν φασαρία!

Διαβάστε επίσης

Μέσα στην ιδιοτροπία είναι αυτή η Βενετία πια. Λίγο οι δρόμοι του κέντρου, όπου τα αυτοκίνητα απαγορεύονται και σε κάνουν να περπατάς χιλιόμετρα με τις βαλίτσες ανά χείρας, λίγο οι νέοι νόμοι, που δυσκολεύουν τη μεταφορά των σάκων, καθώς απαγορεύονται οι βαλίτσες με ροδάκια, το ταξίδι γίνεται από όνειρο, κόλαση. Ναι, καλά διαβάσατε! Ο δήμος Βενετίας, απαγορεύει τις βαλίτσες με ροδάκια!

Ο λόγος; Ο ενοχλητικός θόρυβος που κάνουν και κάνουν… τσατάλια τα νεύρα των μόνιμων κατοίκων της Βενετίας. Σύμφωνα με το protothema.gr, οι διαμαρτυρίες τους έφτασαν στο δημοτικό συμβούλιο και έγιναν δεκτές. Ετσι, με πρωτοβουλία του δήμου της Βενετίας από τον ερχόμενο Μάιο κηρύσσεται εμπάργκο στις αποσκευές με ροδάκια στο κέντρο της πόλης και μάλιστα με τσουχτερά πρόστιμα: Από 100 έως… 500 ευρώ.

Ο επίτροπος, Βιτόριο Τζαπαλόρτο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, είναι αποφασισμένος να θέσει σε εφαρμογή άμεσα το σχέδιο ώστε να βρίσκεται σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάιο. «Η πρωτοβουλία για την αθόρυβη βαλίτσα, είναι ανάλογη του μέτρου για το ωράριο στα μπαρ, όπως και με την απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων στα σοκάκια. Οταν φτάνουν οι τουρίστες και κατευθύνονται στα ξενοδοχεία τους κρατούν ξύπνιους τους κατοίκους εξαιτίας των αποσκευών τους» υποστηρίζει.

Ωστόσο έχει και την (επικερδή για τους βενετούς εμπόρους) αντιπρόταση: Οσοι θέλουν θα μπορούν να την αντικαταστήσουν με μία που καλύπτει τις προδιαγραφές από τα καταστήματα της Βενετίας που θα έχουν προμηθευτεί τις «αθόρυβες» αποσκευές με τις σωστές ρόδες από λάστιχο.

Παλαιότερα άρθρα: