Παραιτήθηκε ο CEO του TikTok, Κέβιν Μάγιερ -Δεν άντεξε τις πιέσεις της κυβέρνησης Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Η κινεζική εταιρεία έχει κατηγορηθεί πως αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Μάγιερ προσχώρησε στο Tik Tok τον Ιούνιο αφήνοντας την θέση του ως επικεφαλής υπηρεσιών ροής στην Disney. Και πλέον η Tik Tok έχει λάβει προειδοποίηση 90 ημερών προκειμένου να πουληθεί σε αμερικανική εταιρεία ή διαφορετικά θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ.

«Αποφάσισα να φύγω γιατί το πολιτικό περιβάλλον στις ΗΠΑ έχει αλλάξει»

«Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει απότομα, έχω προβληματιστεί σοβαρά σχετικά με το τι θα απαιτήσουν οι εταιρικές διαρθρωτικές αλλαγές και τι σημαίνει για τον παγκόσμιο ρόλο τον οποίο έχω αναλάβει. Σε αυτό το πλαίσιο, καθώς περιμένουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση πολύ σύντομα, με βαριά καρδιά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να φύγω από την εταιρεία», ανέφερε ο Μάγιερ σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους.

Τόσο το Tik Tok όσο και η κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat είναι αντιμέτωπες με απαγορεύσεις στις ΗΠΑ καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ ουάσινγκτον και Πεκίνου για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών εθνικής ασφάλειας για τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας.

«Εκτιμούμε ότι η πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών έχει αλλάξει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής του ρόλου που είχε αναλάβει ο Κέβιν και σεβόμαστε απόλυτα την απόφασή του. Τον ευχαριστούμε για τον χρόνο του στην εταιρεία και του ευχόμαστε κάθε καλό» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Κέβι Μάγιερ ανέλαβε την θέση του CEO στο Tik Tok προκειμένου να δώσει στην κινεζική εφαρμογή μια αμερικανική μορφή. Η σκέψη πίσω από αυτό ήταν πως ο πρώην άνδρας της Disney θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με την σκληρή διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ καλύτερα από ότι ένας Κινέζος διευθύνων σύμβουλος και αυτό θα βοηθούσε την ομαλή πορεία του Tik Tok σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του – τις ΗΠΑ.

Αντ’ αυτού όμως, η έντονη πίεση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ προς το TikTok ενισχύθηκε. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε πως το Tik Tok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια εξαιτίας του γεγονότος πως ανήκει στην κινεζική εταιρεία διαδικτύου ByteDance.

Παλαιότερα άρθρα: