Παραμονή στο Ευρώ ζητούν οι παραγωγικοί φορείς

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η Ελλάδα, μετά από την Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα, και με το τελεσίγραφο των δανειστών που ζητούν, είτε την οριστική λύση μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, είτε την οριστική έξοδο της Ελλάδας από σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, είναι πολύ σημαντική η άποψη των παραγωγικών φορέων της χώρας σχετικά με μία ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το νόμισμα.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων απέστειλαν μία επιστολή στην όποια διατυπώνουν την εξής άποψη: «Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Ελλάδας υποστηρίζουμε την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Κανένα άλλο σενάριο ή σχέδιο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της πατρίδας μας.

Ήδη χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, στη βιομηχανία, στη βιοτεχνία, στον τουρισμό, σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες, στις υπηρεσίες, βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας εξαιτίας των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. Αν δεν αποκατασταθεί επειγόντως η οικονομική δραστηριότητα με αύξηση της ρευστότητας, η έκρηξη της ανεργίας θα είναι δραματική και οι θυσίες που έκανε για μια εξαετία ο ελληνικός λαός, θα πάνε χαμένες. Κάθε μέρα που περνά, ο λογαριασμός που θα σηκώσουν στις πλάτες τους οι Έλληνες πολίτες, μεγαλώνει.

Την ύστατη ώρα, κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό και στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τιμήσουν στην πράξη τη δέσμευσή τους για παραμονή της χώρας στο ευρώ. Οι επιχειρήσεις της χώρας είναι έτοιμες να στηρίξουν και να συμμετάσχουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για να σταθεί όρθια η χώρα μέσα στην ευρωζώνη. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας με εθνική ομοψυχία, κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος ΕΣΕΕ

Θεόδωρος Φέσσας Πρόεδρος ΣΕΒ

Κωνσταντίνος Μίχαλος Πρόεδρος ΚΕΕΕ

Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

Ανδρέας Ανδρεάδης Πρόεδρος ΣΕΤΕ.»

Μέχρι την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός πρέπει να ενημερώσει με γραπτές προτάσεις τους δανειστές σχετικά με τα μέτρα του νέου δανείου που χρειάζεται η Κυβέρνηση προκειμένου η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας να ομαλοποιηθεί. Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ θα καταστρέψει την οικονομία και θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη φτωχοποίηση των πολιτών.

Εν κατακλείδι, οι παραγωγικοί φορείς όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες απευθύνουν έκκληση στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση να επισπεύσουν και να επιτύχουν στις συνομιλίες τους με τους δανειστές προκειμένου η κοινωνία να πάρει μία ανάσα και να ξεφύγει από την μέγγενη στην οποία έχει περιέλθει μετά την πτώχευση της χώρας, το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.

Παλαιότερα άρθρα: